V tištěném vydání též najdete:
MNOHO DALŠÍHO

RAPORT logo
Internetové vydání spravuje firma RAPORT, spol. s r.o.

( Základní informace o týdeníku )
( Představení redakce )
( Ceník inzerce v tištěném vydání )
( Objednávky inzerce )
(
Objednávka : Katalog služeb )
( Informace o reklamě )

--ROČNÍK 13  *  ČÍSLO 39

ÚTERÝ 30. ZÁŘÍ  2003

Internetové vydání--

V internetovém vydání NAJDETE:

 

Výročí tanečního orchestru Merkur

RAKOVNÍK (mbr). Ačkoli na Rakovnicku dlouhodobě působí několik tanečních orchestrů, žádný se nemůže pochlubit tak úchvatnou historií, jako Merkur. V pátek vpodvečer oslavil padesátku před hledištěm Tylova divadla, vyprodaným do posledního místa.

Během slavnostního večera k oslavě 50 let činnosti orchestru Merkur se dočkali ocenění čtyři z jeho pěti kapelníků. Zleva vidíte Jiřího Soukupa, současného vedoucího Josefa Černíka, Františka Bureše a Otakara Pihrta.

Foto Marek Bradáč


 

Rack reyd zůstává v Rakovníku

RAKOVNÍK (ps). Městská rada přislíbila vedení klubu Astacus, že se do konce září vyjádří k dalšímu osudu motorkářského srazu. Konečný verdikt nakonec vyzněl ve prospěch zachování akce.

Pavel Sklenička


 

MAKROREGION ZATÍM BEZ STRAŠECÍ

RAKOVNÍK. V pátek 26. září proběhla v Kulturním centru v Rakovníku ustavující schůze Svazku obcí Rakovnicka. Na schůzi mělo svého zástupce 29 obcí a ti také jednomyslně odhlasovali vznik svazku a svůj vstup do něj.

Markéta Pavlíčková, Tomáš Bednařík


 

Dva mrtví za jeden den

MŠEC/NOVÉ STRAŠECÍ (bed). Ke dvěma neobvyklým úmrtím vyrážela výjezdová skupina Okresního ředitelství Policie ČR ve středu 24. září. V ten den, v 10.15 hod. oznámila osmatřicetiletá žena z Nového Strašecí, že nalezla v otevřeném bytě v panelovém domě, kde bydlí, mrtvolu souseda.

Téměř ve stejnou hodinu a ve stejný den byla objevena mrtvola ženy ve Mšeci. Čtyřiaosmdesátiletou K. J. z Prahy, která do Mšece jezdila na chalupu, objevila také její sousedka.

         Tomáš Bednařík


 

Filmaři u Týřovic vadí chatařům

TÝŘOVICE (bed). Minulý čtvrtek bylo ukončeno v Týřovicích první dějství natáčení historického velkofilmu Tristan a Isolda. Jak už jsme na stránkách Raportu informovali, film, který vzniká v koprodukci Velké Británie, Německa, Irska a České republiky, natáčí hollywoodský režisér Kevin Reynolds. Titulní role ztvárňují Američan James Franco a Britka Sophia Milesová.

Tomáš Bednařík


 

Auto je zadržováno na cizí zahradě

CHRÁŠŤANY (slv). Představte si, že si koupíte slušné ojeté auto, dáte si ho nalakovat, protože se vám nelíbí jeho lak, pak si pro něj přijdete do lakovny a zjistíte, že vám ho odtud někdo odvezl. Že to není možné? Takový případ se v uplynulém týdnu stal Miroslavu Černému z Rakovníka.

Sláva Vaic



 

Reakce na vystoupení MUDr. Michaličky z US-DEU

US děkuje panu Michaličkovi za práci, kterou v dřívějších dobách pro tuto stranu udělal.

K jeho prohlášení z minulého čísla Raportu se však jako US-DEU musíme vyjádřit. Je příliš populistické nazvat všechny politiky „grázly“. Měl byste vědět, že právě členové vlády z US-DEU to z finančních důvodů zapotřebí nemají a odvádějí kus dobré práce. Najdou se však lidé, kteří US-DEU využili jen ke svému prospěchu. Byl jste to právě Vy, který byl díky US-DEU zvolen do funkce místostarosty a radního Města Rakovník. Jako jedinému z naší organizace Vám z toho plynul finanční prospěch.

Vaše pravé pohnutky jsou neznámé, ocitujeme Vám však slova pana předsedy Mareše: „Ten, kdo nechce být srdcem unionistou, ať odejde.“ US-DEU nepotřebuje lidi, kteří pomlouvají, ale ty, kteří pracují. Tímto Vás jménem US-DEU vyzýváme, abyste se vzdal také místa radního, neboť toto místo patří US-DEU, a ne vám. 

Zdeněk Renc

předseda okresní a místopředseda krajské organizace US-DEU

 


 

Policie hledá svědky nehody

V úterý 23. září krátce před sedmou hodinou ranní v ulici Mšecká v Novém Strašecí u autobusové zastávky srazil motocyklista na motorce nezjištěné barvy a typu chodkyni, která přecházela směrem k zastávce. Motocyklista z místa nehody ujel. Policie žádá svědky nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo přímo skupině dopravních nehod na číslo 313 513 452.

 


 

Novostrašecký tajemník jan Jiříček končí

NOVÉ STRAŠECÍ (bed). Další z dlouholetých zaměstnanců Městského úřadu Nové Strašecí odchází ze své funkce. Tajemník Jan Jiříček se dohodl se svým zaměstnava-telem, jehož zastupoval starosta Jakub Kleindienst, na rozvázání pracovního poměru k 31. říjnu 2003.

Tomáš Bednařík


NEJZAJÍMAVĚJŠÍ INFORMACE Z OKRESU RAKOVNÍK NAJDETE JAKO KAŽDÝ TÝDEN
NA STRÁNKÁCH TÝDENÍKU RAPORT

 

 Naleznete
v tištěném vydání

Teprve budoucnost ukáže, kdo měl pravdu

Miloslavu Pelcovi není lhostejný osud bývalých spolupracovníků, kteří museli odejít z radnice.

Čtěte na str. 4

Den zasvěcený koňům

Fotoreportáž z Chovatelského dne 2003 u Hradcova mlýna v Rakovníku.

 Čtěte na str. 7

Z Rakovníka až ke světo-vému stříbru

Josef Kadraba – legendární kanonýr československé kopané – oslavil 70. narozeniny.

 Čtěte na str. 8 


 Glosa

Družba jen pro vyvolené

Město Rakovník má nyní tři družební města. Německý Dietzenbach, ruskou Istru a slovenský Královský Chlmec.

Zatímco v případě Dietzenbachu se podařilo navázat kontakty i mezi řadovými občany a uskutečnila se celá řada organizovaných i individuálních výměnných pobytů, Istra a Chlmec zůstávají v rovině oficiálních návštěv. Jinými slovy jsou místem jen pro družení vyvolených.

Možná si ještě vzpomenete, jak se na bývalého starostu po jeho odvolání snášely z úst jeho tehdejších nástupců nánosy kritiky a jak s celou řadou jeho „manýrů“ bylo potřeba rázně, a pokud možno demonstrativně, skoncovat. Ovšem jak s kterými. Tak např. vinobraníčko v Královském Chlmci si nenechají ujít ani současní radní. Nelitují času ani peněz a trmácí se devět set kilometrů tam a zase zpět. Nic proti tomu, kdyby se kromě suvenýrů a kocovinky podařilo přivézt ze Slovenska i nějaký ten kulturní pořad, sportovní klub či jinou aktivitu, z které by měli něco málo i běžní smrtelníci. A docela možná by stačilo zajistit autobus a vzít příště pár spoluobčanů s sebou. Nebo že by výměna informací a zkušeností v oblasti státní správy a samosprávy probíhala tak bujaře, že je lepší, když se odehrává beze svědků?

Pavel Sklenička


 Tiskovka

Šestku prodat, sedmičku ne

RAKOVNÍK (ps). Městská rada předloží zastupitelstvu návrh na prodej domu čp. 6 v ulici Pražská. Původně radní zvažovali prodej i sousedního domu čp. 7, ten však zatím doporučují ponechat v majetku města. „Většina radních se shodla, že bychom měli sedmičku opravit a najít vhodné investiční využití. Šestku navrhujeme prodat, ale nejprve bychom rádi zjistili její skutečnou tržní cenu. Za odhad 1,5 milionu, bychom objekt prodávat nechtěli,“ uvedl starosta.

Speciální školy Stavbou roku

PRAHA (ps). Na mezinárodním stavebním veletrhu For Arch byla 25. září vyhlášena Stavba roku 2003. Tuto prestižní cenu získaly mezi jinými objekty i Speciální školy Rakovník, a to doslova „za vytvoření kultivovaného areálu pro náročné a vzdělávací aktivity se zřetelem k citlivému urbanistickému řešení“.

Připomínáme, že investorem akce byla Česká republika, respektive Okresní úřad Rakovník a Speciální školy Rakovník zastoupené Mgr. Ludvíkem Vožehem. Stavební práce provedlo Stavitelství Kladno, spol.s r.o. podle projektu firmy A1 spol. s r.o., jehož autorem byl Ing. arch. Karel Zuska. Stavební dozor zajišťovala Stavební a inženýrská společnost SPS, zastoupená Ing. Jiřím Fraňkem.

 Šedesát stromů pokácí a vysadí

RAKOVNÍK (ps). Celkem v 19 lokalitách dojde do konce roku k ošetření, prořezání či kácení zeleně. Sedm míst získala v soutěži Arborea, která provede práce za 173 tisíce korun. Zbývající plochy ošetří firma Živa z Malých Kyšic za 360 tisíc korun. Celkem budou 104 stromy prořezány, šedesát stromů se úplně pokácí a stejný počet bude nově vysazen. Obnoveny budou muset být i hlohy, které na náměstí vlastnoručně vysadilo vedení města v rámci Dne země. Zajímalo nás, zda na tuto zakázku město uplatní záruční podmínky. „Neuvažujeme o tom. Letošní extrémně suché počasí způsobilo podobné ztráty v rámci celé republiky. Máme potvrzeno, že skoro všechna zeleň, která byla letos na jaře vysazena, dopadla podobně, jako naše hlohy. Proto nebudeme nic reklamovat,“ odpověděl Nejdl.

 Kulturní „nášup“

RAKOVNÍK (ps). Kulturní komise navrhla městské radě, jak naložit s 50 tisíci, které zůstaly k rozdělení z daru společnosti RAKO (400 tisíc). „Dvacet tisíc dostane kulturní centrum na zakoupení dvou divadelních představení, osm tisíc Muzeum T. G. M. na přípravu komponovaného pořadu pro střední školy Naše paní Božena Němcová a dvacet tisíc korun získá hudební Klub Letiště na podporu koncertní činnosti. Městská rada návrh beze změn schválila. Komise dále eviduje žádost Ivany Ptáčkové na vydání její básnické sbírky. Jedná se o zhruba deseti tisících, věc však zatím nebyla uzavřena.

Vedení na vinobraní

RAKOVNÍK (ps). Čtyřčlenná delegace radních (Nejdl, Štíbr, Rouček a Cír) vyrazila v pátek služební Škodou Superb na Slovensko. Cílem jejich cesty je devět se kilometrů vzdálený Královský Chlmec, kde se konají slavnosti spojené s vinobraním. Kromě reprezentace města je podle Nejdla cílem cesty i výměna informací a zkušeností v oblasti státní správy a samosprávy.

Opravujeme

RAKOVNÍK (red). V reportáži ze zasedání městského zastupitelstva v minulém vydání Raportu jsme chybně uvedli dva číselné údaje. Přípěvek na reprezentaci pro Tatran Rakovník nebyl schválen ve výši 100 tisíc, jak bylo uvedeno, ale činí 150 tisíc korun. A dále pozemek o ploše 8500 m2 nad Vysokou bránou koupí město Rakovník od společnosti Rako a. s. za 4,5 milionu korun, nikoliv za 8,5 milionu. Za nepřesnosti se omlouváme.

Levnější teplo

RAKOVNÍK (ps). V souvislosti s poklesem ceny plynu ohlásila společnost Tepelné zásobování také levnější dodávky tepla. Od 1. října tak zaplatí odběratelé namísto 340 korun za jeden gigajoule 315 Kč (bez DPH). „Jen v případě vytápění radnice to za období říjen až prosinec přinese úsporu 18 tisíc korun,“ odhaduje starosta Nejdl.


Své názory na témata z aktuálního i minulých vydání můžete zasílat na adresu redakce nebo elektronickou poštou:
raport@raport.cz


 Předchozí vydání:

Ročník 13
rok 2003
                 

číslo 01 - 07.01.2003

číslo 02 - 14.01.2003
číslo 03 - 21.01.2003
číslo 04 - 28.01.2003
číslo 05 - 04.02.2003
číslo 06- 11.02.2003
číslo 07 - 18.02.2003

číslo 08 - 25.02.2003

číslo 09 - 04.03.2003
číslo 10 - 11.03.2003
číslo 11 - 18.03.2003

číslo 12 - 25.03.2003

číslo 13 - 01.04.2003

číslo 14 - 08.04.2003

číslo 15 - 15.04.2003
číslo 16 - 22.04.2003
číslo 17 - 29.04.2003
číslo 18 - 06.05.2003

číslo 19 - 13.05.2003
číslo 20 - 20.05.2003
číslo 21 - 27.05.2003

číslo 22 - 03.06.2003
číslo 23 - 10.06.2003

číslo 24 - 17.06.2003
číslo 25 - 24.06.2003
číslo 27 - 07.07.2003

číslo 28 - 14.07.2003
číslo 29 - 21.07.2003

číslo 30 - 28.07.2003

číslo 31 - 05.08.2003

číslo 32 - 12.08.2003

číslo 33 - 19.08.2003

číslo 34 - 26.08.2003

číslo 35 - 02.09.2003

číslo 36 - 09.09.2003
číslo 37 - 16.09.2003
číslo 38 - 23.09.2003

 

_________

Ročník 12
rok 2002
__________

č.2(8.1.2002)
č.3(15.1.2002)
č.4(22.1.2002)
č.5(29.1.2002)
č.6(5.2.2002)
č.7(12.2.2002)
č.8(19.2.2002)
č.9(26.2.2002)
č.10(5.3.2002)
č.11(12.3.2002)
č.12(19.3.2002)
č.13(26.3.2002)

č.14(2.4.2002)
č.15(9.4.2002)
č.16(16.4.2002)
č.17(23.4.2002)
č.18(30.4.2002)
č.19(7.5.2002)
č.20(14.5.2002)
č.21(21.5.2002)
č.22(28.5.2002)
č.23(4.6.2002)
č.24(11.6.2002)
č.25(18.6.2002)
č.26(25.6.2002)
č.27(2.7.2002)
č.28(9.7.2002)
č.29(16.7.2002)
č.34(20.8.2002)
č.36(3.9.2002)
č.37(19.9.2002)
č.40(1.10.2002)
č.41(8.10.2002)
č.42(15.10.2002)
č.43(22.10.2002)
č.44(29.10.2002)
č.45(5.11.2002)
č.46(12.11.2002)
č.47(19.11.2002)
č.48(26.11.2002)
č.49(10.12.2002)

____________

WB01439_.gif (2254 bytes)

Vaše ohlasy a dotazy : e-mail: raport@raport.cz
 

zpět na aktuální číslo

Příjem inzerce do tištěného vydání týdeníku Raport :
Týdeník RAPORT, Ottova 418, Rakovník, 269 01
Tel.: 313 512 601   Fax: 313 519 776

Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.x a Netscape Navigator 4.x (rozlišení 800x600)