RAPORT logo

Rack reyd zůstává v Rakovníku

RAKOVNÍK (ps). Městská rada přislíbila vedení klubu Astacus, že se do konce září vyjádří k dalšímu osudu motorkářského srazu. Konečný verdikt nakonec vyzněl ve prospěch zachování akce.

Jak jsme již informovali, po letošním ročníku a problémech s hygienickým stavem koupaliště po ukončení akce se jednatel ÚMK Milan Gašpárek postavil proti konání dalšího srazu uprostřed letní sezóny. Vedení Astacusu však odmítlo vzhledem k tradici termín akce měnit, a tak měla rozhodnout městská rada. Motorkáři byli přitom rozhodnuti odstěhovat v případě nedohody sraz mimo katastr okresního města.

„Rack Reyd má mnoho příznivců i odpůrců. Takže je složité se rozhodnout, která strana má větší podporu. Záleží na tom, s kterou skupinou zrovna mluvíte. Rada nakonec většinou hlasů (4:2, zdrželi se Rouček a Štíbr) rozhodla, že umožní Astacusu konání srazu v požadovaném termínu. Zároveň vyzýváme obě strany k dohodnutí podmínek a uzavření takové smlouvy, která by byla pro všechny přijatelná a pomohla předejít problémům, které nastaly letos,“ uvedl starosta Nejdl. A co na to jednatel ÚMK? „Rozhodnutí rady, která je mým nadřízeným orgánem, mi nepřísluší komentovat. Radost z toho nemám, ale musím se podřídit,“ řekl nám Milan Gašpárek.

Pavel Sklenička


[ Zpět na domovskou stránku ]