RAPORT logo

Auto je zadržováno na cizí zahradě

CHRÁŠŤANY (slv). Představte si, že si koupíte slušné ojeté auto, dáte si ho nalakovat, protože se vám nelíbí jeho lak, pak si pro něj přijdete do lakovny a zjistíte, že vám ho odtud někdo odvezl. Že to není možné? Takový případ se v uplynulém týdnu stal Miroslavu Černému z Rakovníka.

„Koupil jsem ojetý vůz Volkswagen Passat a dal jsem jej přelakovat do lakovny v Chrášťanech. Když jsem si pro něj přišel, byl vůz ten tam. Nakonec se mi podařilo vypátrat, že s ním odejel jakýsi T. W., kterému patří pozemek pod lakovnou. Podle mého zjištění zaparkoval vůz v Chrášťanech na zahradě svého tchána Z. P. Když jsem Z. P. vyzval, aby mi vůz vydal, protože je můj, což jsem mu chtěl doložit doklady od vozu, odvětil, že vůz je jeho zetě, který odejel na dovolenou do Afriky, a on že vozidlo nevydá. Nakonec jsem požádal o pomoc policii,“ líčí podivnou anabázi Miroslav Černý.

Ani muži zákona z hořesedelského obvodu však podle Miroslava Černého u pana Z. P. nepochodili a odešli s nepořízenou. Pan Černý začal od této chvíle vůz před objektem hlídat. Při druhé návštěvě policie byl nakonec jeden policista dovnitř vpuštěn, aby prostřednictvím VIN kódu zkontroloval, že auto podle dokladů skutečně patří Miroslavu Černému. Ten nakonec podal trestní oznámení na odcizení věci v jeho vlastnictví. Následně policie vydala usnesení o vydání věci, na základě kterého byla panem Z. P. vpuštěna na uzamčený pozemek podruhé a vozidlo zajistila botičkou.

Podařilo se nám kontaktovat pana Z. P., na jehož pozemku je auto zaparkováno, a požádali jsme ho o vyjádření. Podle něj nezadržuje zmíněné auto on ale policie, a navíc s ním nejde odejet, protože je zabarikádováno dalšími šesti auty. „Počkejte, až se T. W. vrátí z Afriky, ať si rozhodne on,“ řekl mimo jiné Z. P.

Podle tiskového mluvčího policie René Černého se nyní bude muset vyčkat, až se zmiňovaný T. W. vrátí ze zahraničí, aby mu osobně mohla být předána výzva k předání věci. Teprve pak budou moci být podle mluvčího udělány kroky k soudnímu odnětí zadržovaného vozu.

Sláva Vaic


[ Zpět na domovskou stránku ]