V tištěném vydání též najdete:
MNOHO DALŠÍHO

RAPORT logo
Internetové vydání spravuje firma TComp, spol. s r.o.,

( Základní informace o týdeníku )
( Představení redakce )
( Ceník inzerce v tištěném vydání )
( Objednávky inzerce )
(
Objednávka : Katalog služeb )
( Informace o reklamě )

--ROČNÍK 13  *  ČÍSLO 16

ÚTERÝ 22. DUBEN  2003

Internetové vydání--

[ Zpět na aktuální číslo ]

V internetovém vydání NAJDETE:

 

Kradený Renault byl schovaný v kůlně, podezřelí házeli na policisty kamení a vidle

Do Mutějovic povolali zásahovku

MUTĚJOVICE. Minulé pondělí bylo v Mutějovicích skutečně rušno. Vyhledávací zařízení v noci ukradeného Renaulta dovedlo policisty až k jednomu z domů na zdejší Malé straně. Protože se pachatelé bránili, byla přivolána zásahová jednotka. Polorozebrané auto bylo ukryté v dřevěné kůlně a některé součástky už byly připraveny na káře za Škodou 120 na odvoz. Aby však pondělní pozdvižení v ulici bylo kompletní, vyhořel málem kvůli vadnému komínovému tělesu zdejší obecní úřad.

Markéta Polívková


Náměstek ředitele OŘ PČR Rakovník plk. Stanislav Čapek s jedním z kladenských kriminalistů při ohledání místa činu. Na přívěsním vozíku za škodovkou už byly některé díly z kradeného Renaulta zabalené v dekách a připravené na odvoz. 

Foto Markéta Polívková 

 


 

Vražda nebyla rituální, spíše loupežná

RAKOVNÍK (ps). Od vraždy mladé ženy, matky dvou dětí, která byla minulé pondělí nalezena ve své vlastní herně v objektu bývalého obchodního domu Falco, uplynul týden. Případ od samého počátku provázelo nedostatek informací z policejních pramenů, a tak se městem rozšířilo hned několik hrůzostrašných fám.

 


 

Na Křivoklát přes Nový Dům

RAKOVNÍK (ps). Od úterý 22. dubna až do 30. června bude pro veškerý provoz uzavřena část silnice z Rakovníka do Křivoklátu. Uzávěrku si vyžádala stavba nového mostu u Tyršova koupaliště a oprava vypouštěcího potrubí koupaliště. Objížďka je vedena z kruhového objezdu směrem na Nové Strašecí s odbočením na Horácké Líse na Nový Dům a dále na Křivoklát.

 


 


Oldies 60 aneb Návrat do „šedesátejch“ byl název koncertu, který se v neděli 20. dubna uskutečnil za nebývalého zájmu posluchačů v KC Rakovník. Kromě domácích bigbítových legend se představil zaplněnému sálu kladenský The Beatles Revival. Podrobnou reportáž z koncertu přineseme v příštím vydání Raportu.

 Foto Tomáš Bednařík

 


 

Dražší stánky pro trhovce

RAKOVNÍK (ps). Firma bratří Flachsů, která pravidelně jednou za čtrnáct dnů organizuje na Husově náměstí trhy, zaplatí nyní za jeden stánek o 30 korun více, než dosud. Zastupitelstvo schválilo nové znění obecně závazné vyhlášky, kterou změnilo dosavadní poplatek z 250 na 280 Kč. Přitom z řad zastupitelů zazněly i návrhy na částky podstatně vyšší.

 


 

Ředitelkou TS Soňa Schwendtová

NOVÉ STRAŠECÍ (bed). Ve čtvrtek 17. dubna proběhlo druhé kolo výběrového řízení na funkci ředitele Technických služeb Nové Strašecí. Po uzavření osobních pohovorů se všemi uchazeči o tuto funkci ukončila rada města pověření řízení TS Nové Strašecí Eduardem Vaiglem a jmenovala dnem 18. 4. 2003 novým ředitelem TS Soňu Schwendtovou z Rakovníka.

 


 

Zloděj vysypal v Nádražní zlaté prsteny

RAKOVNÍK. Plato se sto čtyřiceti zlatými prsteny se pokusil v pátek 11. dubna ukrást z jednoho z rakovnických klenotnictví neznámý mladík. Z prodejny sice s platem prstenů utekl, po cestě, kdy se ho pokusili zastavit chodci, je však rozsypal.

Markéta Polívková

 


 

Budka „otravuje“ ovzduší

RAKOVNÍK (bed, ps). Zatímco rakovničtí radní tvrdošíjně obhajují nový parkovací systém na Husově náměstí, názor pedagogů školských zařízení, do jejichž bezprostřední blízkosti radní umístili budku výběrčího, je jednoznačný.

 


 

Plicní oddělení je k mání

NOVÉ STRAŠECÍ (bed). Starosta města Nové Strašecí Jakub Kleindienst obdržel minulý týden dopis z Ministerstva zdravotnictví ČR, které sděluje, že sejmulo z objektu bývalého plicního oddělení novostrašecké polikliniky statut zdravotnického zařízení a zařadilo ho do jiné kategorie.

„Nic nám tedy nebrání, abychom nyní s objektem nakládali, jak uznáme za vhodné. Můžeme ho pronajmout, jinak komerčně využít nebo i prodat,“ uvedl starosta Kleindienst. Podle jeho slov vyhlásí město v brzké době veřejnou výzvu na jeho pronájem. V úvahu ale připadá i prodej. Starosta se nijak netají tím, že hlavním cílem města je na objektu maximálně vydělat. Podle toho povede i své kroky.

 


 

Dvě alternativy řešení kina

NOVÉ STRAŠECÍ (bed). Minulý týden proběhlo jednání mezi starostou města Nové Strašecí Jakubem Kleindienstem a zástupci České pojišťovny ohledně likvidace pojistné události - vyhořelého kina v Novém Strašecí.

 


 

Prodej bytů za starých podmínek

RAKOVNÍK (ps). Jak se dalo očekávat, nájemníci bytových domů ve Spalově ulici příliš nejásali, když městské zastupitelstvo na své minulé schůzi zrušilo po několik let platné podmínky pro odkoupení bytů. Na návrh člena zastupitelstva Michala Volfa, který argumentoval zlepšenou situaci v nabídkách bank, zastupitelstvo totiž zrušilo možnost splátkového odkupu i 30 % slevy při úhradě bytu v hotovosti. Nájemníci proti změně protestovali, a to tak silně, že zastupitelstvo po dvou měsících změnilo názor, takže i byty ve Spalově ulici se budou prodávat za obdobných podmínek jako v minulosti ostatní bytový fond ve městě.

 


NEJZAJÍMAVĚJŠÍ INFORMACE Z OKRESU RAKOVNÍK NAJDETE JAKO KAŽDÝ TÝDEN
NA STRÁNKÁCH TÝDENÍKU RAPORT

 

 

 Najdete v tištěném vydání

I my můžeme být tím progresem, který ukazuje cestu

Povídání se zpěvákem Petrem Mukem dva dny před zahájením jeho koncertního turné.

Čtěte na str. 4

 

Televizní program na celý týden v přiloženém barevném magazínu!

 

Top model Pavel Krč hraje volejbal za Rakovník

„Na mé reklamy reagují i spoluhráči. Když se mi něco nepovede, okomentují to sloganem: „I muži mají své dny,“ říká rakovnický volejbalista.

Čtěte na str. 4

 


 

Tiskovka

Zubaři versus kraj

NOVÉ STRAŠECÍ (ps). Rakovničtí stomatologové jsou ochotni pokračovat v zajišťování zubařské pohotovosti, tak jako byli zvyklí do vzniku krajů, tedy ve svých vlastních ambulancích a bez jakýchkoli finančních nároků vůči kraji. Od krajského úřadu požadovali pouze organizační zajištění služeb. „Zástupce kraje však minulý týden na jednání s představiteli měst v Novém Strašecí sdělil, že tuto aktivitu vítá, nicméně se podivil, proč si zubaři nejsou schopni pohotovost zajistit sami, včetně organizace rozpisů. To mě poněkud překvapilo, protože zdravotnictví je v kompetenci krajů a jak se zdá, ten se svých pravomocí snaží zbavovat,“ podivuje se místostarosta Luděk Štíbr.

Oprava Lubenské

RAKOVNÍK (ps). Městská rada zrušila výběrové řízení na opravu Lubenské ulice. Nabídky na opravu úseku od křižovatky s Malinovského ulicí až po vyústění na Plzeňskou byly dražší, než město očekávalo a pohybovaly kolem osmi milionů korun. V ceně byl zahrnut i druhý chodník a veřejné osvětlení. Vzhledem k objemu financí musí být soutěž vypsána znovu, a to jinou formou. „Vypíšeme zakázku opět pro kompletní opravu ulice, ale je možné, že část prací zatím odložíme,“ připouští místostarosta Jan Švácha.

Za reklamy nevybírali

RAKOVNÍK (ps). Vnitřní auditor městské úřadu prověřil další oblast činnosti radnice a konstatoval nedostatky při výběru poplatků za reklamy. V roce 2001 bylo se značnými problémy vybráno jen 60 tisíc korun, i když byly původně vydány platební výměry za zhruba půl milionu. Postupně však byly poplatky za 220 tisíc prominuty a výměry za 130 tisíc úplně zrušeny. Ovšem naprostý vrchol je loňský rok, kdy se výběrem peněz za reklamy umístěné na veřejných prostranstvích města úřad vůbec nezabýval. „Bordel a bordel a bordel,“ komentoval činnost úřad starosta Zdeněk Nejdl a dodal, že poplatky lze vybírat až za tři roky zpět, takže škoda v tomto případě městu zatím nevznikla.

Tři na vedoucího školství

RAKOVNÍK (ps). Celkem čtyři zájemci se na městském úřadě ucházejí o místo vedoucího odboru školství, kultury, mládeže a tělovýchovy. Tři z nich, kteří splnili přísná výběrová kritéria, čeká ústní pohovor před komisí. Ke jmenování do funkce pak musí dát souhlas také krajský úřad.

Památkáři proti barvě

RAKOVNÍK (ps). Památkový ústav Středních Čech vznesl připomínky proti typu a barvě fasády nově vznikající tělocvičny u 1. ZŠ. Namísto plánovaných desek dostane severozápadní strana objektu klasickou omítku a změní se i její barevné ladění.

Přísnější strážníci

RAKOVNÍK (ps). Městská policie zvýšila svoji aktivitu a za první čtvrtletí vybrala přímo v ulicích města za 192 přestupků více jak 40 tisíc korun. Dalších 52 přestupků nebylo vybráno na místě a budou řešeny v přestupkové komisi, kde by mělo získat dalších 40 tisíc korun. K nejaktivnějším strážníkům patří Miroslav Havel, který za první čtvrletí vybral na pokutách více jak 6000 Kč.

Den Země

RAKOVNÍK (ps). Oslavy Dne Země, který je stanoven na úterý 22. dubna, budou v Rakovníku probíhat již od dopoledních hodin. Nejprve se úderem 10. hodiny otevře pro veřejnost Botanická zahrada. Ve 12 hodin bude zahájeno slavnostní sázení stromů na Husově náměstí, od 14 hodin bude slavnostně otevřena videotéka zapůjčená městské knihovně ministerstvem životního prostředí. V 15 hodin budou dva jinany dvoulaločné v rakovnickém parku vyhlášeny památnými stromy. A nakonec v  17 hodin bude vyhodnoceno okresní kolo soutěže Strom roku, pořádané nadací Partnerství v Muzeu T. G. M. v Rakovníku.

Sedm set tisíc na koupaliště

RAKOVNÍK (ps). Zhruba sedm set tisíc korun si vyžádá oprava vypouštěcího zařízení Tyršova koupaliště. Zastaralé ještě dřevěné potrubí z prví republiky v posledních letech propouštělo vodu, a koupaliště tak přicházelo o svoji samočisticí schopnost. Oprava by neměla ohrozit provoz zařízení.

Kolem Maxu do 31. 5.

RAKOVNÍK (ps). Rekonstrukce silnice a chodníků v ulici Dukelských hrdinů kolem domu osvěty a s ní spojená uzávěrka se o měsíc protáhne a bude pokračovat až do 31. května. Zpoždění je podle dodavatele způsobeno skluzem při opravě v Malcově ulici.

Astacus dostal od rady

RAKOVNÍK (ps). Klub Astacus, pořadatel motorkářského srazu Rack Reyd, se po neúspěchu v grantovém řízení obrátil se žádostí o přímo na městskou radu a pochodil. Radní předložili finančnímu výboru návrh na příspěvek ve výši 25 tisíc korun. „Město možná získá i další prostředky na kulturu, a tak zřejmě dojde na ostatní neúspěšné žadatele,“ naznačuje starosta Nejdl.

Losování bytu

RAKOVNÍK (ps). V pátek 25. dubna se bude vůbec poprvé losovat mezi dvěma zájemci o bydlení. Veřejné losování se uskuteční od 14 hodin ve Wintrově síni. V zapečetěné obálce budou dvě žádosti o byt v ulici Otýlie Beníškové. Připomínáme, že na úřední desce je v současné době vyvěšena další volná bytovka, který bude rovněž nabídnut mladým manželským párům.

Videotéka za půl milionu

RAKOVNÍK (ps). Celkem 142 přírodovědných titulů obsahuje videotéka, kterou městu věnovalo ministerstvo ŽP. Dar v hodnotě 500 tisíc korun byl předán městské knihovně s podmínkou, že filmy budou zapůjčovány občanům zdarma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Své názory na témata z aktuálního i minulých vydání můžete zasílat na adresu redakce nebo elektronické pošty:
raport@raport.cz


 Předchozí vydání:

Ročník 13
rok 2003
                 

č.1(7.1.2003)
č.2(14.1.2003)
č3(21.1.2003)
č.4(28.1.2003)
č.5(4.2.2003)
č.6(11.2.2003)
č.7(18.2.2003)
č.8(25.2.2003)
č.9(4.3.2003)

č.10(11.3.2003)
č.11(18.3.2003)
č,12(25.3.2003)
č.13(1.4.2003)
č.14(8.4.2003)
č.15(15.4.2003)

 

Ročník 12
rok 2002
__________

č.2(8.1.2002)
č.3(15.1.2002)
č.4(22.1.2002)
č.5(29.1.2002)
č.6(5.2.2002)
č.7(12.2.2002)
č.8(19.2.2002)
č.9(26.2.2002)
č.10(5.3.2002)
č.11(12.3.2002)
č.12(19.3.2002)
č.13(26.3.2002)

č.14(2.4.2002)
č.15(9.4.2002)
č.16(16.4.2002)
č.17(23.4.2002)
č.18(30.4.2002)
č.19(7.5.2002)
č.20(14.5.2002)
č.21(21.5.2002)
č.22(28.5.2002)
č.23(4.6.2002)
č.24(11.6.2002)
č.25(18.6.2002)
č.26(25.6.2002)
č.27(2.7.2002)
č.28(9.7.2002)
č.29(16.7.2002)
č.34(20.8.2002)
č.36(3.9.2002)
č.37(19.9.2002)
č.40(1.10.2002)
č.41(8.10.2002)
č.42(15.10.2002)
č.43(22.10.2002)
č.44(29.10.2002)
č.45(5.11.2002)
č.46(12.11.2002)
č.47(19.11.2002)
č.48(26.11.2002)
č.49(10.12.2002)

Starší vydání naleznete v archívu  RAPORTU

Ročník 10
rok 2000
__________

Ročník 9
Rok 1999

__________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WB01439_.gif (2254 bytes)

Zajímavé informace z okresu Rakovník najdete i zde:

Oficiální server Rakovnicka
(http://www.rakovnik-info.cz)

WB01439_.gif (2254 bytes)

Vaše ohlasy a dotazy po stránce obsahové směřujte: e-mail: raport@raport.cz
Vaše ohlasy a dotazy po stránce internetového provedení směřujte: e-mail: tcomp@tcomp.cz

Příjem inzerce do tištěného vydání týdeníku Raport směřujte:
Týdeník RAPORT, Ottova 418, Rakovník, 269 01
Tel./fax: 313/512601

Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.x a Netscape Navigator 4.x (rozlišení 800x600)
Design:
TComp, spol. s r.o., 1998