V tištěném vydání též najdete:
MNOHO DALŠÍHO

RAPORT logo
Internetové vydání spravuje firma RAPORT, spol. s r.o.

( Základní informace o týdeníku )
( Představení redakce )
( Ceník inzerce v tištěném vydání )
( Objednávky inzerce )
(
Objednávka : Katalog služeb )
( Informace o reklamě )

--ROČNÍK 13  *  ČÍSLO 37

ÚTERÝ 16. ZÁŘÍ  2003

Internetové vydání--

V internetovém vydání NAJDETE:

 

Bývalý starosta má uhradit škodu

Okresní soud potvrdil, že Hrčka chyboval, Koričová odročena

RAKOVNÍK (ps). Bývalý radní Miroslav Hrčka se stává vůbec prvním starostou města, který byl odsouzen k úhradě způsobené škody. Za chyby v pracovně právní agendě s následnou finanční újmou má zaplatit městu Rakovník 135 tisíc korun plus úroky. Okresní soud tak minulou středu potvrdil návrh obžaloby a uznal, že bývalý starosta udělal chyby v pracovně právní agendě při rozvazování pracovního poměru s bývalým tajemníkem Františkem Kapsou.

Pavel Sklenička, Markéta Pavlíčková


 

Soudní znalec bude měřit hluk hřiště Na Střelnici v domech žalobců

Město má najmout skateboardisty – záskokáře

RAKOVNÍK (ps). Soudní spor kvůli hlučnosti hřiště mezi obyvateli domů v lokalitě Na Střelnici a městem Rakovník se vleče již třetí rok. Krajský soud vrátil rozsudek zpět okresnímu, aby doplnil důkazy. Okresní soud proto nyní uložil soudnímu znalci provést měření hluku přímo v nemovitostech žalobců.

Pavel Sklenička


 

Zrcátkem srazil chodce

HOŘESEDLY (peg). S těžkým poraněním hlavy skončil ve čtvrtek večer v nemocnici osmnáctiletý mladík, kterého na silnici z Hořesedel na Hořovičky srazil zpětným zrcátkem řidič dodávky. Podle výsledku dechové zkoušky byl řidič opilý.

Markéta Polívková


 

Parkování z 5 na 10 Kč

RAKOVNÍK (ps). Z podnětu údržby městských komunikací schválila městská rada nová pravidla pro výběr poplatků z parkování na Husově náměstí. Od 1. října se bude na náměstí vybírat v pracovní dny od 8 do 18 hodin (nyní do 19).

Pavel Sklenička


 

Po Americe úspěch i v Británii

HASTINGS (tělo). O víkendu se konalo ve sportovním areálu města Hastings Mezinárodní mistrovství Velké Británie v Adventure golfu. Českou republiku reprezentovala hráčka Polyglass Senomaty Olivia Prokopová.

David Svoboda


 

Charitativní akce pro zrakově postižené Světluška

Do celostátní charitativní akce pro zrakově postižené Světluška se zapojil i Rakovník. V pondělí od devíti do jedné odpoledne jste mohli po celém městě potkat patnáct dvojic žáků z 1. ZŠ, kteří nabízeli světélkující přívěsky za dvacetikorunový příspěvek.

Na snímku jedna z dvojic deváťandy Hanka Skoupá a Jana Švarcová.

Více příště ...

 

Foto Markéta Polívková



NEJZAJÍMAVĚJŠÍ INFORMACE Z OKRESU RAKOVNÍK NAJDETE JAKO KAŽDÝ TÝDEN
NA STRÁNKÁCH TÝDENÍKU RAPORT

 

 Naleznete
v tištěném vydání

Láska, svoboda, mír a Woodstock

První díl strhujícího příběhu Markéty Mériové a Zdeňka Zárybnického z největšího hudebního festivalu v Evropě.

Čtěte na str. 4

 

Bobek, Yo Yo Band, Walda a vozy deseti značek

Rozhovor s pořadateli 8. autosalonu a program Rakovnického posvícení

Najdete na str. 4 a 5

 

V letňáku řádil samolepkový démon

Michal Nesvadba přivedl děti k šílenství – nejen dárky, ale hlavně porcí třeskuté srandy

Čtěte na str. 10


 Tiskovka

Děkují všem za oslavy

NOVÉ STRAŠECÍ (ps). Vedení města vydalo seznam zhruba šedesáti organizátorů, vystupujících a sponzorů oslav pěti set let založení města. U každého jména je uvedena funkce nebo konkrétní úkol, který dotyčný během oslav plnil. „Jsme rádi, že se v rámci této akce podařilo obnovit spolupráci s místními umělci a uměleckými řemeslníky. Např. Jiří Levý, řezbář evropské úrovně, pro nás vyrobil repliky rychtářského práva, královské žezlo a několik kousků středověkého nábytku. Petr Volf dodal džbány a pamětní keramické medaile. A takových umělců máme v Novém Strašecí daleko více. Jsou to lidé, s nimiž bychom rádi nacházeli společnou řeč a s jejich pomocí probouzeli v občanech našeho města hrdost a zdravý patriotismus. Jsme velmi rádi, že se oslavy vydařily a že je občané svojí účastí podpořili. V průvodu bylo podle našich odhadů přes 850 lidí a příjezd krále sledovalo až 2300 lidí, to jsou obdivuhodná čísla,“ bilancuje starosta města Jakub Kleindienst. Rozpočet pompézní události činil kolem 150 tisíc korun, z toho pouze jedna třetina plynula z obecního rozpočtu. Převážnou část financí tak radní zajistili sponzorsky.

Kuka vozy „dokukaly“

NOVÉ STRAŠECÍ (ps). Neutěšený stav technického parku pro svoz komunálního odpadu přivedl městskou radu až k záměru změnit právní subjektivitu Technických služeb. „Ze tří kukaček funguje jedna, ale i její životnost odhadujeme na měsíce. Proto jsme umožnili ředitelce TS koupit jeden ojetý kuka vůz do 400 tisíc korun, ale zároveň má zpracovat přechod organizace na jinou právní subjektivitu a rada také schválila vypsání výběrového řízení na svoz komunálního odpadu. Nechceme se k technickým službám chovat macešsky, ale ani příliš mateřsky,“ komentuje situaci starosta Kleindienst.

Pět týdnů kontrolovali

RAKOVNÍK (ps). Celkem pět týdnů trvala kontrola finančního ředitelství Praha zaměřená na výstavbu tělocvičny při 1. ZŠ a zejména pak na využití státní dotace. „Oficiální zprávy zatím nemáme, ale z vlastního průběhu to vypadá, že by tentokrát neměly nastat žádné další problémy,“ odhaduje starosta.

Přes tři milióny penále

RAKOVNÍK (ps). Kromě dotace na rekonstrukci areálu SK Rakovník ve výši 5,5 miliónu, kterou musí město vrátit státu kvůli chybě při jejím vyúčtování, bude městský rozpočet krácen ještě o penále. Finanční úřad Rakovník již městu zaslal platební výměr na částku 3,398 tisíc korun. Jde o penále vypočtené od 14. prosince 2001 do 25. srpna 2003. „Penále narůstalo vlastně od okamžiku poskytnutí dotace do zaslání výměru a běží stále. My jsme se totiž proti rozhodnutí finančního úřadu odvolali, to však na penalizaci nemá žádný vliv. Podle našich informací je však v tuto chvíli penále podstatně nižší, než na počátku, tedy ve výši 1 promile. Takže se nám určitě vyplatí zkusit rozhodnutí finančního úřadu zmírnit,“ vysvětluje starosta Nejdl.

Rako daruje 400 tisíc

RAKOVNÍK (ps). Tři sta tisíc korun na rozvoj kulturních a sportovních aktivit a sto tisíc na vybudování cyklostezky k sídlišti Šamotka věnuje městu Rakovník společnost Rako. Městská rada, v intencích návrhu sportovní komise, doporučuje část těchto peněz věnovat fotbalovému klubu Tatran Rakovník na reprezentaci města v souvislosti s postupem A týmu do vyšší soutěže. Sto tisíc korun by mělo být použito na zhotovení busty Antonína Dvořáka a její umístění buď do parku, nebo Nádražní ulice, kde měl před svým odjezdem na turné do USA pobývat v hotelu U Podrabských. Zbývajících 50 tisíc korun bude použito jako příspěvek na kulturní pořady.

Město opět průjezdné

RAKOVNÍK (ps). V pátek 12. září úderem 13. hodiny zmizely z ulic Rakovníka značky zákazu vjezdu a vyznačení veškerých objízdných tras. Dodavatel, kterým byla firma Strabag, tak s třídenním předstihem ukončil rekonstrukci ulice Na Sekyře a občané města se dočkali opět normálního provozu. Jedinou uzavřenou komunikací ve městě tak stále zůstává část ulice Lubenská, která má být dokončena do konce října.

Lávka bez střechy

RAKOVNÍK (ps). Lávku u Tyršova koupaliště, která bude sloužit budoucí cyklostezce směrem na Nové Strašecí, postaví s využitím torza bývalého mostu firma Teslet z Nového Dvora. Městská rada vybírala ze dvou firem a dvou variant, nakonec se však přiklonila k lávce bez stříšky za zhruba 200 tisíc korun.

Schody k nádraží do nájmu

RAKOVNÍK (ps). České dráhy zřejmě pronajmou zdevastované schodiště pod vlakovým nádražím městu Rakovník za cenu
7 Kč/m
2
. Dráhy totiž nemohou majetek ani prodat, ani převést a nájem je jediný právní vztah, který městu umožní investovat do opravy cizího majetku. „Mohli bychom také řešit problém soudní cestou a požadovat opravu nebezpečného schodiště přímo po vlastníkovi, ale to by bylo možná ještě zdlouhavější než stávající varianta,“ připouští starosta Zdeněk Nejdl.

Sokolové chtějí vše

RAKOVNÍK (ps). Tělovýchovná jednota Sokol Rakovník již zaslala na okresní soud doplnění znění petitu žaloby. Na rozdíl od předcházejícího návrhu, kdy se domáhala užívacího práva pouze na některé části objektu v určitých časech, nyní žádá o naplnění věcného břemene na trvalé užívání celého objektu bez výhrady. Město Rakovník po dohodě s právníkem hodlá odpovědět protižalobou, v níž bude zpochybňovat zřízení věcného břemene.

Autobusy na Hanou

RAKOVNÍK (ps). Autobusy MHD budou zřejmě již od října zajíždět také k ubytovně na Hané. „Je zde kolem 30 školáků, takže jsme dohodli s vedením ČSAD Anexia, že bude linka č. 2 kolem 7,30 zajíždět na Hanou a děti přiveze zpět ve 14,30. Autobus tak najede denně o 3,6 km, ale zatím to vypadá, že se změna pokryje z jízdného a obejde se bez navýšení plateb za MHD,“ uvedl starosta.

Nová auta na radnici?

NOVÉ STRAŠECÍ (ps). Město Nové Strašecí uvažuje o obnově vozového parku. „V tuto chvíli vlastníme dva vozy Škoda Felicie z roku 1996. Obě auta jsou ve špatném stavu, běžně nechávají naše úředníky na cestách. O vozy se měli starat tajemník a vedoucí odboru výstavby, brali za to dokonce i příplatek. Systém se ale vůbec neosvědčil. My se starostou auta prakticky vůbec neužíváme. Starosta jezdí výhradně vlastním autem i pro potřeby úřadu, čímž vlastně radnici sponzoruje. Ale i tak hledáme jiný způsob, jak se o auta starat a také jsme požádali vedení úřadu, aby navrhlo případnou obměnu vozového parku,“ doplňuje místostarosta Kotyk.


Své názory na témata z aktuálního i minulých vydání můžete zasílat na adresu redakce nebo elektronickou poštou:
raport@raport.cz


 Předchozí vydání:

Ročník 13
rok 2003
                 

číslo 01 - 07.01.2003

číslo 02 - 14.01.2003
číslo 03 - 21.01.2003
číslo 04 - 28.01.2003
číslo 05 - 04.02.2003
číslo 06- 11.02.2003
číslo 07 - 18.02.2003

číslo 08 - 25.02.2003

číslo 09 - 04.03.2003
číslo 10 - 11.03.2003
číslo 11 - 18.03.2003

číslo 12 - 25.03.2003

číslo 13 - 01.04.2003

číslo 14 - 08.04.2003

číslo 15 - 15.04.2003
číslo 16 - 22.04.2003
číslo 17 - 29.04.2003
číslo 18 - 06.05.2003

číslo 19 - 13.05.2003
číslo 20 - 20.05.2003
číslo 21 - 27.05.2003

číslo 22 - 03.06.2003
číslo 23 - 10.06.2003

číslo 24 - 17.06.2003
číslo 25 - 24.06.2003
číslo 27 - 07.07.2003

číslo 28 - 14.07.2003
číslo 29 - 21.07.2003

číslo 30 - 28.07.2003

číslo 31 - 05.08.2003

číslo 32 - 12.08.2003

číslo 33 - 19.08.2003

číslo 34 - 26.08.2003

číslo 35 - 02.09.2003

číslo 36 - 09.09.2003

 

_________

Ročník 12
rok 2002
__________

č.2(8.1.2002)
č.3(15.1.2002)
č.4(22.1.2002)
č.5(29.1.2002)
č.6(5.2.2002)
č.7(12.2.2002)
č.8(19.2.2002)
č.9(26.2.2002)
č.10(5.3.2002)
č.11(12.3.2002)
č.12(19.3.2002)
č.13(26.3.2002)

č.14(2.4.2002)
č.15(9.4.2002)
č.16(16.4.2002)
č.17(23.4.2002)
č.18(30.4.2002)
č.19(7.5.2002)
č.20(14.5.2002)
č.21(21.5.2002)
č.22(28.5.2002)
č.23(4.6.2002)
č.24(11.6.2002)
č.25(18.6.2002)
č.26(25.6.2002)
č.27(2.7.2002)
č.28(9.7.2002)
č.29(16.7.2002)
č.34(20.8.2002)
č.36(3.9.2002)
č.37(19.9.2002)
č.40(1.10.2002)
č.41(8.10.2002)
č.42(15.10.2002)
č.43(22.10.2002)
č.44(29.10.2002)
č.45(5.11.2002)
č.46(12.11.2002)
č.47(19.11.2002)
č.48(26.11.2002)
č.49(10.12.2002)

____________

WB01439_.gif (2254 bytes)

Zajímavé informace z okresu Rakovník najdete i zde:

Oficiální server Rakovnicka
(http://www.rakovnik-info.cz)

WB01439_.gif (2254 bytes)

Vaše ohlasy a dotazy : e-mail: raport@raport.cz
 

zpět na aktuální číslo

Příjem inzerce do tištěného vydání týdeníku Raport :
Týdeník RAPORT, Ottova 418, Rakovník, 269 01
Tel.: 313 512 601   Fax: 313 519 776

Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.x a Netscape Navigator 4.x (rozlišení 800x600)