Ročník 33
Číslo 13
30. 03. 2023

Foto LUBNÁ. Neuvěřitelného pracovního nasazení jsme byli svědky v sobotu dopoledne v Lubné. Při odklízení starých dřevin kolem Černého potoka a cyklostezky z Lubné na Rakovník se sešla sedmdesátka dobrovolníků. „Přerostlé stromy se staly bezpečnostním rizikem a budou nahrazeny jinými. Brigádu jsme vyhlásili obecním rozhlasem a prostřednictvím fireportálu. Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Všichni zaslouží obdiv a poděkování. Dva pracovníci úřadu by dnešní práci dělali tři měsíce,“ zhodnotil na místě starosta Lubné Pavel Soukup.

  • Havárie obrostlá mechem

    RAKOVNÍK. Šlendrián. Starý český výraz pro nedbalost či nepořádek. V případě kráteru v místní komunikaci v ulici gen. Kholla sedí jako zadek na hrnec. Podemletá vozovka je tu obehnána mobilními zátarasy od června loňského roku. Díra je zhruba dva metry hluboká, několik metrů dlouhá a široká. Hravě by se do ní vešlo menší osobní auto. Je s podivem, že v ní ještě žádné neskončilo. Nebo že se tu nezranily děti při hře. Že se jedná o opravdu řádně uležený problém, svědčí i mech a náletová zeleň, které v jámě škodolibě prosperují. Na problém nás upozornili místní občané, kteří již opakovaně atakovali odpovědné instituce. Když se nápravy ani po devíti měsících nedočkali, obrátili se na tisk.

  • Procházka Hamirem s novými otazníky

    NOVÉ STRAŠECÍ. Sobotní počasí je vskutku aprílové. Chvílemi se roztrhají mračna a svítí sluníčko, za deset minut je tu další přeprška. Přesto se krátce před 14. hodinou prostranství u mateřské školy Rákosníček v Tovární ulici v Novém Strašecí plní lidmi s deštníky a kapucemi na hlavě.

  • „Na Rozvědčíku nám záleží“

    ROZVĚDČÍK. „Hospodu U Rozvědčíka máme rádi a záleží nám na ní. Bydlíme jen pár stovek od ní. A nechtěli jsme, aby sem přišel nějaký nájemce bůh ví odkud a jen tu rejžoval peníze. Žijeme tady a chceme té hospodě vrátit dobrou pověst, kterou kdysi mívala,“ říká Petr Danda. Profesí je sice řezbář, takže hostinskou činnost nikdy před tím nedělal. Podobně je na tom jeho manželka Hana, která je loutkoherečkou. Ale jeho bratr Pavel je vyučený kuchař a má v oboru bohaté zkušenosti. Právě on přišel s nápadem provozovat Rozvědčík jako rodinný podnik.

  • Další miliony do přejezdu

    ZAVIDOV. Od od 15. do 24. března byl pro silniční i železniční dopravu zcela uzavřen železniční přejezd v obci Zavidov. Zajímalo nás, co bylo důvodem uzavírky, a proto jsme se obrátili s dotazem na generální ředitelství Správy železnic.

  • V Jesenici rekonstruují další ulice

    JESENICE. Poté, co v minulých letech proběhla rekonstrukce vodovodu a kanalizace na hlavní jesenické dopravní tepně, postilo se Vodohospodářské sdružení obcí Rakovnicka společně s městem do oprav infrastruktury i v dalších ulicích. Proběhne v nich rekonstrukce povrchů komunikací, chodníků a veřejného osvětlení.

  • Na Rakovnicku se rozšiřuje vodovodní síť

    RAKOVNICKO. Se začátkem letošní stavební sezony začalo Vodohospodářské sdružení obcí Rakovnicka se stavbou hned dvou vodovodů. Základní infrastruktura tak bude letos rozšířena do Malinové a Krakova. Na vodovod se nově připojí i obec Krty.

  • Nuda o Velikonocích? Kdepak. Pořadatelé jsou připraveni

    Možná už si dopředu říkáte: „Velikonoce? No a co. Hlavně ať je hezky a můžeme vyrazit s rodinou nebo kamarády do přírody“. I tak se samozřejmě dají největší křesťanské svátky v roce strávit a rozhodně to nebude chyba.

 
  • Podnikání není jen o tom vydělat si peníze

    Rozhovor s Martinem Souchou, lektorem kurzu Podnikni to!

    Str. 4

    Roztocká škola oslavila čtyřicítku

    Program nacvičily děti s cirkusem Happy Kids

    Str. 3

    Šestnáct let v hradní kobce

    Těžký žalář biskupa Jednoty bratrské a jeho sekretáře na Křivoklátě

    Str. 7

« Zpět