Ročník 25
Číslo 12
26. 03. 2015

Foto NOVÉ STRAŠECÍ. Hostem Pohádkového karnevalu, který uspořádala nezisková organizace Fit rodina v sobotu 21. března na sále NKC v Novém Strašecí, byla i zpěvačka Heidi Janků. Své vystoupení odstartovala pohádkovou písničkou Když se načančám, čímž si získala srdce všech místních princezen. Nakonec si s nimi zatančila na tanečním parketu a ve finále pozvala všechny zájemce o tanec na podium, o které se dělila se sedmičlenným týmem Báry a Honzy Ladrových. Úspěšnou akci si užívalo přes čtyři stovky návštěvníků.

  • Sousede, máš tu bordel!

    RAKOVNÍK. Petka, igeliťák, ale i pneumatika, matrace nebo starý televizor. Neznám člověka, kterého by předměty pohozené v okolní přírodě nechávali klidným. Přesto, že všichni nadáváme, v extravilánech našich měst a vesnic jich stále přibývá. Rakovnický místostarosta vyhlásil nepořádku boj.

  • Místo pomoci se mi smáli

    RAKOVNÍK. V minulém Raportu jsme informovali o pokusu o sebevraždu, ke kterému došlo přímo v kanceláři úřadu práce. Počin jsme popsali jako demonstrativní, s čímž ale nesouhlasí aktér případu. Hned druhý den nás v redakci navštívil a trval na zveřejnění vlastní verze.

  • Matoucí „nepřechody“

    RAKOVNÍK. O bílých kostkách na Husově náměstí, které se na první pohled tváří jako přechody pro chodce, i když jimi ve skutečnosti nejsou, jsme již psali. Přesto dále matou další řidiče i chodce. „Dnes ráno jsem vedla vnuka do školy a chtěla přejít přes silnici na náměstí. Vnuk mě upozornil, že musíme na přechod. Když jsme k němu došli, nemohli jsme přejít, neboť na něm stála auta. Jak na jedné straně, tak i na druhé. Velmi mě to popudilo a volala jsem na městskou polici. K mému úžasu mi bylo sděleno, že na náměstí přechody pro chodce nejsou. Že to, co je tam vyznačené, je přežitek z dob minulých. A také, že by tam musely být dopravní značky – přechod pro chodce. Na otázku vnuka, co mi řekli, jsem nedokázala odpovědět, neboť toto se osmiletému dítěti vysvětlit snad ani nedá,“ zlobí se naše čtenářka.

  • Je to v prevenci krok zpět

    RAKOVNÍK/ŽATEC. V 8. čísle Raportu jsme pod titulkem „Tři tisíce žen přes palubu“ informovali o tom, že od ledna letošního roku nesmí SOMA Centrum Rakovník MUDr. Anny Caithamlové provádět mamografická vyšetření, byť k tomu má personální i technické předpoklady. Centrum nebylo zařazeno na seznam pracovišť, kterým pojišťovny tato vyšetření mohou proplácet. Protože se rozhodnutí dotýká tří tisíc žen nejen z Rakovnicka, ale i z Žatecka a Lounska, požádali jsme o vyjádření senátorku Zdeňku Hamousovou.

  • Bývalý přednosta odešel

    V pondělí 17. března zemřel po delší nemoci ve věku nedožitých 71 let Ing. Jiří Chalupecký.

  • Popíječů ubývá

    RAKOVNÍK (ps). Vyhláška zakazující pití alkoholu na veřejnosti ve vyjmenovaných částech Rakovníka již měla platit celý týden. Jak jsme ale zjistili, nepodařilo se ji vyvěsit bezprostředně po schválení zastupitelstvem, a tak se její uvedení do života zpozdilo. I tak se nešvar z ulic Rakovníka postupně vytrácí.

  • Městská s Yeti Ambition

    NOVÉ STRAŠECÍ (lep). Vloni v září neprošel zastupitelstvem návrh rady města na zakoupení nového vozu pro městkou policii. Letos si již město v rozpočtu alokovalo částku 650 tisíc, takže se MěP nového vozu dočká.

  • Beránek plný chutí a zpěvu

    NOVÉ STRAŠECÍ. Tak jako patří k rakovnickému muzeu soutěž o nejkrásnější vánočku a k jesenické pobočce podzimní klání hospodyněk o nej štrúdl, patří k novostrašeckému muzeu soutěž o velikonočního beránka.

  • Čtyřmilionová proměna zahrady

    JESENICE. Po velkém kácení, které v Jesenici jitřilo vášně, už se pomalu začíná rýsovat budoucí podoba zahrady u mateřské školy. Na zahradu v přírodním stylu, která bude obsahovat herní prvky, jež budou děti zároveň vzdělávat, získalo město devadesátiprocentní dotaci z Operačního programu životního prostředí. Ačkoli jsou celkové náklady 4,4 milionu korun, zaplatí ze svého rozpočtu jen 400 tisíc.

  • Bazárek nenechá diváka usnout

    RAKOVNÍK. Hned dvojí překvapení zažili ti, kteří již navštívili nové představení DS Tyl nesoucí název Bazárek. První je čekalo před vstupem na jeviště – Bazárek je komorní inscenace, takže na jevišti jsou nejen herci, ale i diváci. Vstup totiž nebyl, jak je v těchto případech běžné, po schodech z hlediště Tylova divadla, ale zadem kolem šaten herců. Druhým pak byl velmi decentně a nápaditě provedený program, který upozorňoval i na možnost zakoupit si po představení věci z divadelního bazárku a tím přispět na domov Ráček. Anebo věnovat pro tento účel nějakou věc, která má svou historii.

  • Strašecí plánuje projekt za 100 milionů

     

    Stav školních budov je neudržitelný

    Str. 4.

    Ukrajina je země k navštívení i zamyšlení

    Národ je to srdečný a pohostinný, říká Václav VohralíkStr. 9

    Proměny tenisového areálu

    S Petrem Chmelíkem o rekonstrukci kurtů LTC

    Str. 8

« Zpět