Ročník 33
Číslo 26
29. 06. 2023

Foto RAKOVNÍK. Slavnostním přestřižením pásky byla ve čtvrtek otevřena stavba Víceúčelového studijního a vzdělávacího centra. Architektu Zuskovi (vpravo) vyšel jeho záměr, že se v prosklené části bude zrcadlit zákostelí, na sto procent.

  • Velký den městské knihovny

    RAKOVNÍK. Slavnostní otevření Víceúčelového studijního a společenského centra se stalo událostí, která se dle slov starosty Luďka Štíbr zapíše zlatým písmem nejen do historie knihovny, ale i celého královského města. Ve čtvrtek 22. června se přišla podívat na novou dominantu Husova náměstí stovka pozvaných hostů, kteří se o stavbu, její přípravu, financování a realizaci nejvíce zasloužili. V pátek využila dne otevřených dveří více jak tisícovka občanů a v pondělí už tu stály fronty nedočkavých čtenářů.

  • Nemocnice s magnetickou rezonancí

    RAKOVNÍK. Od končícího ředitele rakovnické nemocnice Tomáše Jedličky je to pěkná třešnička na dortu. Kromě bezpočtu stavebních rekonstrukcí a investic do vybavení zanechá svému nástupci zařízení, které rakovnickou nemocnici zařadí mezi špičková zdravotnická pracoviště.

  • Ryby hynou kvůli horku

    RAKOVNÍK. Minulý týden jsme zaznamenali úhyn ryb v Rakovnickém potoce. K situaci se nám podařilo získat vyjádření tiskové mluvčí městského úřadu.

  • Odešel bývalý starosta Strašecí

    Ještě nedávno jsme se na Miloslava Pelce obraceli jako na bývalého senátora a starostu města Nového Strašecí, protože nás zajímaly jeho zkušenosti a názory. Dřevěnou kachničku, kterou nám kdysi do redakce přinesl jako dárek k výročí firmy, máme dodnes stále na očích. Připomíná nám jeho neutuchající smysl pro humor. Od pondělí 26. června je pro nás tahle hračka ještě vzácnější. Miloslav Pelc už, bohužel, není mezi námi.

  • Přípojku zamítli

    NOVÉ STRAŠECÍ (slv). O možnost plynovodní přípojky do areálu novostrašecké čerpací stanice požádala město společnost CNG Bonett EUROGAS. Problém je, že přípojka by měla vést ulicí, která byla nedávno rekonstruována včetně povrchu.

  • V soutěži vsadili na dobrého koně

    NOVÉ STRAŠECÍ. Děda svářel potrubí na ropovodu, svářečem je i jeho otec. Je možné, že se šikovnost a fortel ke svařování elektrickým obloukem dá podědit stejně jako třeba talent pro hru na hudební nástroj? Podobné otázky si můžeme klást nad úspěchem Martina Bureše – učně 2. ročníku oboru opravář zemědělských strojů na SOU v Novém Strašecí. Na celostátní soutěži ve svařování zvítězil nad staršími a zkušenější studenty. Díky svému úspěchu získal pro školu technické vybavení v hodnotě 80 tisíc korun.

  • O elektrárně rozhodnou občané

    ŘEVNIČOV. Další obcí, na jejímž katastru by mohla vyrůst větrná elektrárna, je Řevničov. Jednalo by se o jednu turbínu pod kopcem Louštínem ve směru na Krušovice. I tady, podobně jako nedávno v Olešné, projednali záměr s občany. Stejně tak chystají anketu, která by měla o výsledném verdiktu rozhodnout.

  • Díky zvědavosti vytvořit společně něco trvalého

    ZHOŘ. Výstava Jasmin Schaitl, farmářský trh, přednášky o krajině, umělecký workshop a koncert Free Balkan Quintet. Nová kulturní iniciativa připravuje na Zhoři u Krakovce akcemi nabitý začátek července. Akce proběhnou od 5. do 9. července a skvěle doplňují program Husových dnů na Krakovci. Iniciativa Zhoř Kultura uskuteční v prvním červencovém týdnu celou řadu akcí. Místní tak oslavují postupné oživování polorozpadlé vesnice a návrat tamních polí a lesů k ekologii.

  • V soutěži svářečů vsadili na dobrého koně

    Martin Bureš pro svoji školu získal vybavení za desítky tisícStr. 2

    O elektrárně rozhodnou občané

    Jedna větrná turbína by mohla stát u Řevničova

    Str. 3

    Strhující dobrodružství archeologie

    V rakovnickém muzeu můžete vidět třetí nejvzácnější poklad v zemiStr. 4

« Zpět