Ročník 25
Číslo 47
26. 11. 2015

Foto RAKOVNÍK. Předmikulášské koulení o rakovnické štěňátko aneb turnaj v pétanque dvoučlenných družstev připravilo na sobotu 21. listopadu sdružení Společně pro Rakovník. Přihlásilo se 10 družstev a hned první kolo svedlo dohromady tým ČSSD v čele se starostou města Pavlem Jenšovským a dvojici Zdeněk Nejdl a Marek Tvrz. Úspěšnější byl tým bývalého starosty, v konečné bilanci ale dopadlo lépe družstvo ČSSD, které se dělilo o 2. až 4. místo, když Nejdlův tým skončil sedmý. Vítězem štěněte piva se stal tým ve složení Pavel Kučaba a Bára Hobžová.

  • Bazén se v září zase zavře?

    RAKOVNÍK. Rakovnické základní i mateřské školy už dostaly pokyn, aby na příští rok nezařazovaly do učebních osnov výuku plavání nebo aby hledaly jiné prostory. S městským plaveckým bazénem totiž počítat nemohou. Pokud město získá alespoň 40 milionovou dotaci, zahájí v září rekonstrukci. Když peníze nenajde, do stavby se nepustí. Pak je ale celkem pravděpodobné, že stavbu nechá uzavřít statik.

  • Domov seniorů finišuje

    RAKOVNÍK. Práce na dokončení rekonstrukce Domova seniorů v ulici Františka Diepolta v těchto dnech vrcholí. Stanovený termín 30. listopad 2015 tak bude dodržen. Potvrzuje to i ředitelka domova Markéta Grundmannová.

  • Velvyslanec USA v Rakoně

    RAKOVNÍK. Ozbrojená ochranka a novináři s fotografy čekali v pátek hodinu před polednem na kolonu vozidel, která do Rakony přijela z Prahy. Z černé Toyoty Landcruiser vystoupil velvyslanec USA Andrew Shapiro v doprovodu obchodní radové ambasády Helen Peterson.

  • O rekonstrukci školy v březnu

    NOVÉ STRAŠECÍ. Poslední zastupitelstvo města se mimo jiné zabývalo i přípravou a realizací projektů ROP a OPŽP a dotacemi z ostatních fondů. Mezi těmito akcemi je i dotační titul na rekonstrukci zdejší školy. Město, jak jsme již informovali, má vypracovanou studii na přestavbu základní školy i gymnázia, ale jak se ukázalo, dotace, která byla nedávno vypsána, se týká pouze regionálního školství – škol, které jsou zřizovány obcemi, nikoli krajem.

  • Vojáci na průzkumu

    RAKOVNÍK (ps). Rakovnická kasárna už kromě ministra obrany a náčelníka štábu navštívila také ministerská ubytovací komise. „Hodnotila, co se bude v kterém období opravovat. V roce 2016 by se tu měl objevit první menší útvar, který by začal kasárna osídlovat. Pak by se pokračovalo i v následujících dvou letech, kdyby se měl areál postupně naplnit až na konečný stav mezi 600 až 700 vojáky. Navrhovali jsme, aby součástí kontingentu, který tady bude, byl nějaký záchranný útvar. Minimálně záchranná rota. Byli jsme ale ubezpečeni, že od těchto útvarů armáda ustupuje s tím, že k těmto úkolům cvičí všechny útvary. Ať tu bude jakýkoliv útvar, bude schopen městu v případě potřeby záchrannou činnost poskytnout,“ vysvětluje starosta Pavel Jenšovský.

  • Mosty otestoval Štokr

    ROZTOKY (peg). Před otevřením zrekonstruovaných mostů na trati z Rakovníka do Křivoklátu, k němuž došlo 17. listopadu, musela proběhnout zátěžová zkouška. Postarala se o ni parní lokomotiva 556.0 přezdívaná Štokr, která je majetkem Depa historických vozidel Lužná.

  • Do Lužné vlakem rychleji

    RAKOVNÍK/LUŽNÁ. V uplynulém týdnu se daly do provozu vlakové soupravy na trati Rakovník – Beroun. Tím ale rekonstrukce tratí v regionu nekončí. V těchto dnech se finišuje na trati Rakovník – Lužná. Její oprava by měla být dokončena 15. prosince.

  • Rampu nahradí lyžiny

    RAKOVNÍK (ps). Nájezdová rampa, kterou chtěla Česká spořitelna vyřešit bezbariérový vstup do budovy, byla demontována a na své původní místo se již nikdy nevrátí.

  • Zastupitelé zrušili výběrové řízení

    PUSTOVĚTY. O problémech, týkajících se hostince Na Ostrově, kterými se musí v současné době zabývat pustovětští zastupitelé, jsme již na stránkách Raportu informovali. Nevyřešilo je ani jednání zastupitelstva ve středu 18. listopadu.

  • Vzkaz byl starý téměř 80 let

    ČISTÁ. Jak už tomu v báních kostelních věží bývá, vykoukly na klempíře při právě probíhající opravě střechy kaple sv. Anny v Čisté dva tubusy se vzkazy pro příští generace. To samotné tedy až tak velkým překvapením nebylo. Větším tajemstvím byl obsah kovových schránek. O tom, kdy naposledy se věž kostela opravovala, není žádný záznam v kronice. Vzkaz tak mohl být starý pár desítek let, ale i jedno či více století, neboť historie památky sahá do 18. století. Při otevírání tubusů se nakonec přítomní přenesli do první republiky.

  • Čarodějnická pětka s biskupem

    RAKOVNÍK. Padesát pět. Je to málo, nebo moc? Pokud číslovka vyjadřuje počet jazzových večerů pořádaných od roku 1996 ve foyer Tylova divadla, lze při vší skromnosti hovořit o úspěchu. Pořad ani po dvou dekádách nevyvanul a možná i proto, že se koná jen dvakrát do roka, se může chlubit „stoprocentní“ diváckou účastí.

  • Rakovničtí andělé dostali od boxerů 49 tisíc

    Šestý ročník benefiční akce opět vyprodal KCStr. 4

    Je užitečné znát jazyk, který mnoho lidí neumí

    Sedmnáctiletá Mexičanka Evelyn studuje v Novém Strašecí

    Str. 4

    Čisteční ochotníci poprvé zažili potlesk ve stoje

    Čtrnáctiletá Anežka novou hvězdou souboruStr. 9

« Zpět