Hledají pozemky na domky

RAKOVNÍK (ps). Vedení města se zamýšlí nad možnostmi, jak podpořit další bytovou výstavbu na svém katastru. "Víme o tom, že řada stavebníků nám z města odchází do okolních obcí, kde jsou údajně východnější podmínky. Tento trend bychom chtěli zastavit. Proto jsme nechali vypracovat přehled městských pozemků, které by byly po zasíťování vhodné k zastavení," vysvětluje starosta Zdeněk Nejdl.

Město má několik volných pozemků mezi areálem firmy Croy a Vaněčkovou ulicí na Zátiší. Čtyři až osm domů by mohlo vzniknout na Průhonu pod stavebním podnikem. Další městské parcely by se daly připravit v okolí vodojemu, kde již požádali o územní rozhodnutí na šest stavebních parcel manželé Křižákovi. Vůbec největší lokalitu vhodnou pro bytovou výstavbu vlastní město nad čistírnou prádla, v místě, které navazuje na ulici S. K. Neumanna. "Máme tu skoro 50 tisíc metrů, problém je ale s kanalizací. Její kapacita je naplněna, takže se dokonce uvažovalo vést nové připojení přes Bulovnu, ale to by stálo přes deset miliónů korun," odhaduje starosta.

Město by kromě bytové výstavby chtělo ovlivnit i pokračování rozvoje průmyslové zóny na Vinohradech. "Některé stavby už tady vznikly, takže se nabízí navrhnout určité parcelní členění, abychom měli vliv na další vývoj lokality. Uvažujeme, že bychom majitelům těchto pozemků vyšli vstříc zafinancováním studií," naznačuje Nejdl.

« Zpět