Ročník 30
Číslo 33
20. 08. 2020

Foto RAKOVNÍK. Sobotní Corona rej na Tyršově koupališti v Rakovníku splnil svůj účel. Pořádající Mateřské centrum Drak z Rakovníka vybralo na dobrovolném vstupném částku 9999 korun, která poputuje na podporu Zdravotních klaunů. Akci navštívilo 1200 dětí a dospělých. V rámci programu vystoupily i orientální tanečnice z Rakovníka (na snímku). Více na str. 2

  • Strašečtí znají otázky referenda

    NOVÉ STRAŠECÍ. „Před pětadvaceti lety jsem si na Mackově Hoře zasadil korunky. Chodil jsem je zalévat a těšil se, že je sklidím, abych si přilepšil na důchod. Je to, jako když se hraje fotbalový zápas, a minutu před koncem se změní pravidla.“

  • Akreditaci brzdí jen podpis ministra

    RAKOVNÍK. Gynekologicko – porodnické oddělení Masarykovy nemocnice v Rakovníku se potýká s dalšími problémy. Poté, co se primáři Radku Poláčkovi podařilo před lety navýšit počet porodů potřebných k získání akreditace, která je nutná k atestaci mladých lékařů, o ni dnes bojuje znovu. Chybí už „jen“ podpis ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

  • Řidiči doslova stáli na brzdách

    RAKOVNICKO. Pokud byl páteční Speed maraton dopravně bezpečností a především preventivní akcí, tak splnil svůj účel. Podle vedoucího rakovnických dopravních policistů Ladislava Hellera řidiči prý doslova „stáli na brzdách“ a hlídky zaznamenaly mnohem méně přestupků než obvykle.

  • Rakovnický potok smrdí jako jímka

    RAKOVNÍK. Tří a půl kilometrové stromořadí podél Rakovnického potoka bylo vyhodnoceno jako Alej roku 2019. To, co ale dnes teče pod památnými lipami, nám radost nedělá. Vody je v potoce minimum a v tůňkách, kde se ještě drží, se objevuje tmavý roztok připomínající odpad z jímky. A také tak zapáchá.

  • Černý prapor na zbrojnicí

    NOVÉ STRAŠECÍ. Během čtvrteční dopravní nehody u obce Smečno došlo k úmrtí muže a ženy. Oba byli členy novostrašeckého hasičského sboru. Na jejich počest byl nad zbrojnicí vyvěšen černý prapor.

  • Pozor: WC uzavřeny!

    RAKOVNÍK (ps). Veřejné záchody na autobusovém nádraží jsou od 10. srpna uzavřeny. Až do konce prázdnin tu bude probíhat rekonstrukce a zařízení získá mimo jiné i vlastní vchod. Otevírací doba pak už nebude závislá na provozu dopravní kanceláře.

  • Se zelení pomáhá elektromultikára

    RAKOVNÍK. Také rakovnická Údržba městských komunikací (ÚMK) se rozhodla vydat cestou ekologie. Do svého vozového parku pořídila před několika týdny první elektromultikáru a do měsíce přibude druhá.

  • Odbahní starou vodní nádrž

    CHOTĚŠOV. Kdysi se tam koupali lidé, nyní je v nádrži více bahna než vody. I proto se, Jeseničtí rozhodli pro revitalizace vodní nádrže v Chotěšově, který pod správu města spadá. Začít by se mělo na podzim a nejpozději příští rok v květnu by měla být rekonstrukce rybníka dokončena.

  • Zahradní výstava prací Jiřího Poláka

    ROZTOKY. Sen o panu Rejzkovi, Horolezec, Strom poznání, My, Kampak?... To jsou názvy jen některých z děl malíře Jiřího Poláka. Všechny je mohli milovníci výtvarného umění vidět na profilové výstavě, kterou mistrovi u příležitosti 70. narozenin uspořádala v roce 2017 Rabasova galerie Rakovník.

  • Zbraň ve službě nikdy použít nemusela

    „Jako tisková mluvčí mám adrenalinu víc než dost,“ říká Michaela RichterováStr. 4

    Resort Vyhlídka se otevřel veřejnosti

    Tip na dovolenou či víkendový pobyt, skvělá kuchyně, wellness atd.

    Str. 4

    Mistr Kuchař Antonín Vojáček

    Rodák z Kněževsi byl významnou gastronomickou osobností

    Str. 7

« Zpět