Ročník 21
Číslo 7
17. 02. 2011

Foto ROUSÍNOV. Sezona masopustů je tu. V sobotu prošel tradiční průvod v čele s nevěstou, ženichem a židem Rousínovem. U každého domu, kde byly masopustnímu veselí dveře otevřeny, se zastavil a zatančil.

  • Falešný kominík dopaden

    HŘEDLE. Minulý týden jsme informovali o muži, který pod hlavičkou firmy Kominické práce M. Mašek, Slaný objížděl vesnice a prováděl služby, na které neměl živnostenské oprávnění. Navíc vydával ne-oprávněně revizní zprávy. Kromě katastru Pavlíkova se falešný kominík objevil i ve Hředlích. Zastávka u Daniela Jůdy se ale ukázala jako jedna z posledních.

  • Epidemie propukla

    RAKOVNÍK (bed). Zatímco ve Středočeském kraji došlo minulý týden k mírnému poklesu akutních respiračních onemocnění včetně chřipky, na Rakovnicku je situace opačná a nemocných stále přibývá. Během týdne zaznamenali hygienici nárůst o 18,3%. S počtem 2676 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel nastal v okrese stav epidemie.

  • Nejvíc svateb na Křivoklátě

    OKRES. I v loňském roce pokračoval na Rakovnicku pokles svatebních obřadů. Shodli se na tom všechny oslovené matrikářky. Celkem jich bylo uzavřeno 331, z toho třetina na Křivoklátě, který je dlouhodobě nejvyhledávanější svatební destinací okresu.

  • Zahradník byl nadbytečný

    RAKOVNÍK (ps/bed). Ředitelku Domova Na Zátiší Ivanu Friebertovou-Skalkovou, která byla ke konci prosince odvolána radou Středočeského kraje bez udání důvodu, následoval minulý týden také její manžel Václav. V organizaci pracoval jako pomocná síla při práci s klienty, částečně též jako zahradník a údržbář.

  • Sportovní zařízení bez šéfa

    NOVÉ STRAŠECÍ. Po zhruba dvou letech byl ukončen pracovní poměr s vedoucím městských sportovních zařízení (MěSZ) Ivanem Gengelem.

  • Kavárna s novým vedením

    RAKOVNÍK. Ve vedení tzv. občanské kavárny došlo k rozkolu. Projekt diskusního fóra scházejícího se v restauraci U Primase se údajně otřásá v základech.

  • Mrtvá v rybníku

    VŠETATY (peg). Několik hodin leželo tělo mrtvé ženy v dolním rybníku ve Všetatech, než si ho v úterý 8. února před čtvrtou hodinou odpolední všiml svědek, který upozornil policii. Žena ležela u levého břehu na břiše, ve vodě byla jen horní polovina těla.

  • Diskuse k náměstí

    RAKOVNÍK (slv). Dopravní situace v centru tíží i vedení Rakovníka. Na přelomu let 2009/2010 nechalo odbornou firmou vypracovat studii komplexního řešení dopravní situace a systému parkování na Husově náměstí a v přilehlých ulicích a lokalitách.

  • Plakátovat vlastními silami

    NOVÉ STRAŠECÍ. V rámci úsporných opatření ukončila rada města smlouvu s firmou Rengl, která měla v nájmu plakátovací plochy.

  • Vrtulník neuspěl

    NOVÉ STRAŠECÍ (peg). Policejní vrtulník v pátek opět pročesával okolí Nového Strašecí. Pátrání po ztraceném 83letém Karlu Coufalovi, který odešel z domu 13. ledna, ale i tentokráte skončilo bez úspěchu. „Vrtulník létal od 10 do 12 hodin. Znovu bylo propátráno okolí města, areál ČLUZu, rašeliniště u Rynholce a navíc jsme pátrání rozšířili až za dálnici směrem na sever. Bohužel jsme nic neobjevili. Pokud je pohřešovaný, u něhož je v tuto chvíli už spíše předpoklad, že je mrtvý, někde v blízkosti města, tak musel dojít do míst, která jsou málo frekventovaná,“ říká policejní mluvčí René Černý.

  • Řidiče nahrávají minikamery

    RAKOVNÍK. Malé nenápadné zařízení, díky němuž už budou moci policisté velice snadno dokazovat chování některých agresivních řidičů. To jsou speciální minikamery, jimiž je od února vybaven i rakovnický dopravní inspektorát.

  • Je Špičák zajímavější než řady?

    KOUNOV. Známé Kamenné řady nejsou v Kounově jedinou záhadnou lokalitou posetou velkými a do nápadných obrazců uspořádanými kameny. Zájem badatelů se nyní obrací na vrch Špičák. Zdejší kameny prý mohou být dokonce zajímavější než proslulé kounovské řady. Alespoň podle skupiny badatelů, která má se Špičákem velké plány.

  • Rapper, který stvořil Ozzáka

    RAKOVNÍK. Je první únorová sobota a rakovnické posluchačstvo se konečně dočkává dlouho avizovaného koncertu pražského písničkáře, rappera Ondřeje Ládka, známějšího pod pseudonymem Xindl X.

  • „Všechny děti jsou naše,“ tvrdí Karel Mencl

    Redakční „přepadovka“ v Domově mládeže na Jirkově Str. 4

    V častonické usedlosti žije rod Vydrů přes tři sta let

    Libuše Skleničková říká, že na statku se naučila víc než ve škole Str. 9

    „Zaprděnci“ mu neumožnili udělat desku

    Rozhovor s finalistou soutěže X-factor Ondřejem Rumlem Str. 9

  • Bez živnosti není kontroly

    Celkem tři roky klamal falešný živnostník občany na Lounsku, Kladensku a Rakovnicku. Komíny sice vymetal, ale potvrzení a později i revize, které svým klientům vystavoval, by v případě pojistné události měly stejnou váhu, jako mastný papír od salámu. Úřady o něm celá léta věděly, ale neudělaly nic. Přestože šlo zcela zjevně o nepovolené podnikání, daňové úniky i klamání spotřebitele, úředníci prý neměli žádný písemný podnět ani stížnost, takže vlastně nebylo co kon-trolovat. Daleko snazší je přece dusit řádně fungující firmy. Jestli mají na dveřích IČO a DIČ, školení bezpečnosti práce a revize na prodlužovačky!

    Pavel Sklenička

    Prodej bytu

    Rakovník (bed). V rámci privatizace bytových domů č. p. 1589 a 1590 v Malinovského ulici nabídlo město k prodeji byt č. 15 v čp. 1590 o velikosti 1+1 o celkové podlahové ploše 27,62 m2. Ve stanoveném termínu přišly městu tři nabídky v rozmezí od 480 tisíc Kč do 519 tisíc Kč. Rada města doporučila zastupitelstvu rozhodnout odprodat byt, který se nachází ve druhém nadzemním podlaží panu Jandovi z Rakovníka za cenu 519 tisíc korun.

    Z úřadu práce

    RAKOVNICKO (ps). Od 1. do 11. února evidoval Úřad práce Rakovník 2 862 uchazečů o zaměstnání, z toho 192 absolventů středních škol a učilišť. Celkový počet volných míst nabízených úřadem práce je 562, z toho přímo v regionu je volných 115 míst. Míra nezaměstnanosti za měsíc leden činila 9,29%

« Zpět