Foto

V pavlíkovském kulturním domě by se mohlo v brzké době zase začít vařit.

Rekonstrukcí neprojde jen kuchyně, za domem vyroste další budova­

V pavlíkovském kulturáku se bude zase vařit

PAVLÍKOV. Od té doby, co z pavlíkovského kulturního domu odešel dlouholetý nájemce hostinský Mašek, zeje tamní kuchyně prázdnotou. Zdejší zastupitele to velice mrzí, proto se rozhodli kuchyň zrekonstruovat, aby současná nájemkyně měla vhodné podmínky pro znovuotevření někdejší vývařovny.

Kulturní dům stojí v Pavlíkově od roku 1972. Většina vybavení je původní včetně kuchyně, a tak je celkem jasné, že zařízení nesplňuje současné normy. Proto se Pavlíkovští rozhodli, že vývařovnu zrekonstruují.

„Celková rekonstrukce bude zahrnovat rozvody vody, elektriky a plynu, nové podlahy, obklady a vzduchotechniku,“ vysvětlil starosta obce Miroslav Macák. Obec do rekonstrukce investuje zhruba 900 tisíc korun. Pak by měla kuchyně vyhovovat všem daným normám.

Do rekonstrukce je zahrnuto také základní vybavení, jako jsou nerezové stoly. Ostatní si ale bude muset pořídit nájemce, kterým je Radka Koníčková. „Věříme, že až bude kuchyně hotová, současný nájemce v ní začne zase vařit. Máme tu rozhlednu, galerii, jsme na trase cyklostezky a lidé se nás ptají, kde se tady mohou najíst, a my je musíme posílat do Rakovníka, což je veliká škoda,“ řekl starosta. S pracemi se už začalo a hotovo by mělo být letos v červnu.

Současně s rekonstrukcí kuchyně se pustili do stavby zázemí pro Vedlejší hospodářskou činnost (VHČ), která má na starosti provozní práce, jako je sekání trávy, úklid sněhu a další činnosti v obci. Nová budova bude stát za kulturním domem a nahradí staré stodoly. „Zázemí pro jednotku VHČ máme v několika budovách. Takhle to sjednotíme do jednoho místa,“ vysvětlil starosta.

Po dokončení prací vyroste za pavlíkovským kulturákem patrová budova. Dole budou garáže a nahoře kanceláře a sociální zařízení. „Projekt máme již hotový. Celkové náklady počítají s částkou bezmála šest milionů korun. Stavbu ale rozdělíme do dvou let. Letos budeme investovat tři miliony korun a zbytek v příštím roce.“

Akce již začala bouracími pracemi, které zajistila právě jednotka VHČ. Tím obci za práce ušetřila zhruba 200 tisíc korun.

Renáta Fryčová

« Zpět