Za rameno a pak do rozkroku

RAKOVNÍK. Cyklostezka podél Rakovnického potoka je jako stvořená ke sportovním aktivitám. Vedle cyklistů láká pejskaře, on-line bruslaře i milovníky běhání. Jsou zde však místa, kde nemusí být dvakrát bezpečno.

Nedávnou trpkou zkušenost má třiatřicetiletá dáma ze sídliště Pod Nemocnicí. „Byl nádherný slunečný den a od SK směrem ke Třem borovičkám jsem běžela jen nalehko v nátělníku a sukni. Ještě okolo 19. hodiny bylo na trase rušno a potkávala tu jsem tu i rodiče s dětmi. Ještě před železničním mostem jsem na lavičce posilovala a zaregistrovala jsem, že kolem mě prošel kluk a díval se do mobilu. Měl na sobě džíny a tmavé triko; řekla jsem si, že má asi rande. Pak jsem ho předběhla, a když jsem znovu posilovala u lavičky, zase mě předešel. Pořád civěl do toho mobilu a pak zmizel za železničním mostem. Když jsem most minula, najednou mě někdo vzal zezadu za rameno a pokusil se mi sáhnout do rozkroku.“ I když se případ stal už 7. srpna, odhodlala se nám jej běžkyně (jejíž totožnost známe) sdělit až nyní. „V první chvíli jsem si řekla, že jde o hloupý fór někoho známého, ale když se mladík v džínách otočil a mazal směrem do města, vydala jsem se za ním. Sluchátka od mobilu jsem měla na uších a hned jsem začala volat 156 městkou policii. Vylíčila jsem jim, co se stalo a poměrně rychle dorazili na místo k železnému mostu u tenis centra. Mladík mi mezitím zmizel na druhém břehu mezi paneláky,“ líčí běžkyně.

Vrchní velitel městských strážníků Jaromír Nový nám potvrdil, že u incidentu zasahovali, ale muže v džínách a tmavém tričku se jim už zajistit nepodařilo. K jeho nalezení nepomohlo ani video, které běžkyně při jeho sledování pořídila. „Nechci šířit žádnou poplašnou zprávu, ale vím, že ten člověk není v pohodě a mohl by svoji aktivitu stupňovat,“ varuje běžkyně.

Pokud máte podobnou zkušenost, obraťte se na městské strážníky, popř. na redakci Raportu.

Sláva Vaic

« Zpět