O prodeji pozemku se rozhodne 17. ledna v KC, OHK navrhuje 1000 Kč za metr

Zájem Tesca trvá

RAKOVNÍK. Po dvou měsících se na jednání zastupitelstva vrací ožehavé téma. Prodej pětadvaceti tisíc metrů pozemku naproti areálu Středočeské energetické. o strategicky významnou parcelu projevily zájem dvě firmy. Eslot zatupující firmu Tesco a Qinn Invest, který staví markety za vlastní prostředky a řetězcům je pronajímá.

Protože se 22. listopadu zastupitelstvo nedokázalo rozhodnout komu a zda vůbec pozemek prodat, bude svoláno další jednání na pondělí 17. ledna od 17 hodin. Protože se opět dá očekávat silná účast veřejnosti, především z řad rakovnických obchodníků, pozval starosta zastupitele do sálu kulturního centra.

"Zastupitelům předložíme obdobný návrh jako na minulém jednání. Rada zřejmě doporučí prodej pozemku za minimální cenu 600 Kč za metr. Součástí materiálu bude i návrh smlouvy s předkupním právem ve prospěch města v případě dalšího nakládání s pozemkem, smluvní pokuta a další pojistky. Zájem Eslotu trvá. Od minulého jednání nás několikrát kontaktovali. Informaci o konání zastupitelstva jsme dali na vědomí i firmě Qinn invest, ale zatím se neozvali," popisuje starosta Zdeněk Nejdl. Starosta nevylučuje, že firmy opět dostanou možnost zapojit se do diskuse. Mechanismus případné licitace a stanovení ceny v případě dvou zájemců ještě bude řešit městská rada. Nejdl se domnívá že 600 Kč za metr pozemku je cena lukrativní a v místě se prý nabízejí pozemky i za cenu poloviční.

A co prodeji pozemku říká Okresní hospodářská komora Rakovnicka? "Obchodníci z náměstí svolali setkání do restaurace Pod Václavem, kam přizvali i zástupce OHK. Zazněla tam řada argumentů proti prodeji pozemku. Další schůzka bude následovat ještě tento týden. Na jednání zastupitelstva samozřejmě půjdeme a hodláme v diskusi zastupitelstvo vyzvat, aby pozemek neprodávalo. a pokud by byl prodej skutečně nezvratný, tak se pokusíme alespoň o navýšení ceny na minimálně 1000 Kč za metr," sděluje své stanovisko místopředseda OHK Rudolf Kulhánek.

Pavel Sklenička

« Zpět