SK má stejnou sekačku jako Sparta

RAKOVNÍK. Zpráva o nákupu sekačky pro potřeby Sportovního klubu Rakovník v ceně 800 tisíc korun vyvolala mnoho nesouhlasných reakcí. Nákup a rozpočtovou změnu schválil i finanční výbor města, a vzápětí byla rozporuplná investice zrealizována. k nákupu se pro náš list vyjádřil také starosta města Zdeněk Nejdl.

Požadavky na zakoupení nové sekačky údajně přicházely z SK již několik let. "O potřebě modernizace se mluví tři roky. Dosud byla používána 30 let stará sekačka zakoupená z Blšan a ta pomalu ale jistě dosluhovala. Návrhy na zakoupení nového stroje se nikdy do rozpočtu města nedostaly, neboť se vždy našly důležitější věci. a navíc ta cena se od počátku zdála příliš vysoká. Až když sekačka klekla úplně, vyvstal problém, čím ji nahradit," vysvětluje starosta Zdeněk Nejdl, který je zároveň i členem výboru SK, což je mu někdy vyčítáno.

"Zvažovalo se mezi ojetou sekačkou v ceně 450 tisíc korun s roční zárukou, nebo o novém stroji za 800 tisíc s dvouletou zárukou. v rozhodování nás ovlivnila i možnost, pokud koupíme areál Tatranu, používat novou sekačku na všech hřištích v majetku města," naznačuje Nejdl. Následně připojuje informaci, že o totožnou sekačku měla zájem i Sparta Praha, firma však s termínem dodání upřednostnila Rakovník.

Raport v glosáři kritizoval město i za nesystémovost rozpočtové změny, kdy se na nákup sekačky použily peníze ušetřené na dopravní obslužnosti, když by se daly využít i v rámci kapitoly. Např. na pořízení dalších zastřešených autobusových zastávek, kterých je ve městě nedostatek. "I na to myslíme a shodou okolností, dříve než jsme byli kritizováni, jsme už 15. srpna rozhodli o umístění dalších dvou zastávek MHD v ulici Čsl. Legií. Obě vzniknou na základě smlouvy s firmou Inform, která ve městě provozuje informační systém a místo nájemného nabízí každoročně některý ze svých produktů, mimo jiné i autobusové zastávky," vysvětlil Zdeněk Nejdl. "Navíc několik desítek nových krytých zastávek je v těchto dnech dokončováno na autobusovém nádraží v rámci jeho rekonstrukce," dodal.

Pavel Sklenička

« Zpět