Minule jsme psali, že násilí mezi školáky není problém, už to neplatí

Rvačka před školou skončila řeznou ranou

RAKOVNÍK. Násilí mezi dětmi jsme minulý týden věnovali v Raportu tématickou celostranu. Byť její výsledek vyzněl pro děti z Rakovnicka příznivě, hned v úterý odpoledne se na 3. ZŠ Rakovník odehrál incident, po němž jeden z žáků skončil v ošetření lékařů. Případem se zabývá policie, mladistvý útočník je totiž již trestně odpovědný.

Rvačka dvou žáků se odehrála před hlavním vchodem do budovy školy. Nezletilý žák se projížděl na skateboardu, mladistvý útočník k němu přistoupil a vyprovokoval rvačku. Ta však nedopadla podle jeho představ, a když už vypadalo, že z ní vyjde jako poražený, nedokázal svoji prohru unést, vytáhl z batohu skleněný předmět, který rozbil a střepem mladšího žáka pořezal na zádech.

"Žáka jsme ošetřili a přivolali sanitu. Obě děti jsme poté předali rodičům nebo zákonným zástupcům," říká ředitel školy Mgr. Rudolf Chytrý. Řezné poranění si vyžádalo několik stehů, ve čtvrtek už však chlapec nastoupil opět do třídy. Nešťastnou rvačku řeší nejen škola, ale i policie, neboť útočník je již trestně odpovědný.

"S ohledem na zákon, který upravuje trestnou činnost mladistvých a nezletilých, nemůžeme k případu poskytnout bližší informace. Pouze mohu potvrdit, že případ rvačky, která skončila bodnořezným poraněním, šetříme, neboť čin má znaky protiprávního jednání," říká René Černý, tiskový mluvčí rakovnické policie.

Škola už incident projednávala s oběma jeho aktéry i s rodiči. "S rodiči napadeného žáka jsme řešili, kdo podá trestní oznámení. Vzhledem k tomu, že starší žák už má jiné problémy a návrh na trojku z chování, nemá škola již žádnou možnost, jak ho za jeho čin potrestat. Co se stalo teď, už je maximum, výsledek určitého zkratového jednání, které může být do budoucna problémem," říká ředitel školy Rudolf Chytrý.

Markéta Polívková

« Zpět