Rakovnickou nemocnici vede bývalý ředitel kladenské

RAKOVNÍK. Od 2. července řídí rakovnickou nemocnici bývalý ředitel kladenské nemocnice Ing. Jaromír Bureš. Téhož dne se stal novým jednatelem společnosti Privamed Helthia, jenž nemocnici koupila od Středočeského kraje za 61 miliónů korun.

Ke stejnému datu byla zároveň z organizačních důvodů zrušena funkce ředitele nemocnice, jehož pravomoci přebírá jednatel. Dosavadní ředitel nemocnice Michal Stehlík v současné době jedná s majitelem, jestli zůstane zaměstnán v nemocnici na jiném postu, nebo zda odejde na jiné působiště. Hlavním úkolem Jaromíra Bureše bude zajistit stabilizaci rakovnické nemocnice po jejím nedávném odkoupení od Středočeského kraje.

Jednatele společnosti jsme se zeptali, co je pravdy na tom, že nový majitel nemocnice převzal na účtech zařízení částky v řádu několika desítek miliónů korun. Podle informací ze zdrojů blízkých nemocnici mělo jít o částku 46,5 miliónů korun. Deset miliónů korun bylo údajně na vkladovém certifikátu jako jakási rezerva nemocnice, 36,5 miliónu korun byla částka připravená na rekonstrukci vybraných oddělení. Zatímco bývalý ředitel NsP Michal Stehlík se k věci odmítl vyjádřit, nový jednatel sdělil následující: "V rámci převodu areálu se řešily i složité otázky závazků a pohledávek. Co bylo na účtech, je interní věcí nemocnice," sdělil Bureš. Podle tiskového mluvčí Středočeského kraje Martina Kupky je ale vyloučeno, že by ze strany příbramské nemocnice, do jejíž organizační struktury rakovnické zařízení spadalo, došlo k pochybení a že nabyvatel s nemocnicí převzal peníze, které by mu nenáležely. "V rámci provozu nemocnice dochází denně k vysokým obratům. Jen na mzdy je potřeba milióny korun. Vylučuji, že by došlo k jakémukoliv úniku peněz," tvrdí tiskový mluvčí kraje.

Další informace budou zveřejněny na tiskové konferenci, která se uskuteční v úterý 10. července v 11 hodin v rakovnické nemocnici.

Pavel Sklenička

« Zpět