Nealkoholický Bakalář
RAKOVNÍK. Rakovnický pivovar uvedl na trh úplně nový produkt. Nealkoholické pivo Bakalář. Zatím bylo vyrobeno prvních 200 hektolitrů, takže se prodává jen „okolo komína“. Do dvou měsíců by se mělo nové pivo objevit v celostátní prodejní síti včetně hypermarketů.
„Nealkoholické pivo je fenoménem dnešní doby. Vyhledávají ho nejen řidiči, ale i cyklisté a sportovci. Proto jsme se rozhodli pro jeho výrobu,“ popisuje vedoucí tuzemského trhu Jan Fábry. Nealko pivo se vyrábí dvěma způsoby. Rakovnický pivovar zvolil metodu, při níž se zastavuje proces zrání. Podařilo se uvařit pivo, které je jemně hořké, má zlatavou barvu, bohatou pěnu a vůni mladiny. Hlavně však nemá žádnou nepříjemnou pachuť, kterou bohužel nacházíme u většiny nealkoholických piv. Nabízí se v lahvích o obsahu 0,3 a 0,5 litru nebo v třicetilitrových sudech. „První sudovou várku jsme vyzkoušeli v Restauraci U Zlatého hroznu s velmi dobrými ohlasy, lahvové je zatím v naší podnikové prodejně, kde stojí 7,90 Kč. Zájem a pozitivní hodnocení nás mile překvapil,“ uzavírá Fábry.
Rakovnicky pivovar dosáhl v minulých dnech i dalšího úspěchu. V pivním maratonu v Zámeckém pivovaru Chyše získal 1. místo za polotmavou jedenáctku. „Jednalo se o ocenění laické veřejnosti. Soutěže se zúčastnilo 12 pivovarů a vzorky posuzovalo 150 hodnotitelů,“ doplňuje vedoucí tuzemského trhu.
Pavel Sklenička