Náklaďák amputoval nohu

RAKOVNÍK. Odvoz zábavních atrakcí z rakovnického posvícení skončil vážným úrazem. Jednomu z provozovatelů na hřišti SK Rakovník uvízla pod koly nákladního vozidla noha a obrovská zátěž mu ji rozdrtila. „Nehoda se stala v pondělí 7. září. Devětadvacetiletý řidič z okresu Praha – východ chtěl s nákladním vozidlem Liaz popojet na účelové komunikaci ve sportovním areálu v Rakovníku a přehlédl svého čtyřiačtyřicetiletého kolegu z Karvinska,“ přibližuje policejní mluvčí René Černý.

Muž stál nebo se zřejmě přímo opíral o vozidlo v místech pravého předního kola a byl tak v zákrytu výhledu řidiče. Řidič si při manévru svého kolegy vůbec nevšiml. Vytáčel přední kola vpravo a pomalu se rozjížděl. Kolo přitom zachytilo levou nohu chodce a ta poté skončila pod těžkým náklaďákem.

„Čtyřiačtyřicetiletý muž utrpěl částečnou amputaci a rozdrcení dolní končetiny. Vzhledem k vážnosti úrazu proto zasahující lékař požádal o asistenci letecké záchranné služby,“ přibližuje mluvčí záchranné služby Tereza Janečková. Vrtulník dosedl přímo na hřiště SK a po ošetření muže přepravil do Fakultní nemocnice v Motole.

U řidiče náklaďáku provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol, která skončila negativním výsledkem. U zraněného nařídili kvůli možnému požití alkoholu odběr krve. „Nyní prošetřujeme míru zavinění. Poté bude rozhodnuto, jak bude případ kvalifikován,“ uzavírá policejní mluvčí.

Markéta Hartlová

« Zpět