Místostarosta Hlína nepřítel obchodníků?!?

Jak udělat z místostarosty nepřítele Novostrašeckých obchodníků aneb těšme se s Hlínou na figurky, to je hlavní myšlenka článku pana Vlastimila Nováka otištěného v Raportu 19.10.2004. Pan dopisovatel Novák nás poučil o ekonomických faktorech a rozdílu při nákupu u "zahraničního obchodního potravinového řetězce podnikajícího v česku" a u "českého obchodníka". Pokud je autor kvalifikovaný ekonom, berme jeho údaje jako platná fakta.

Jako úmyslné zkreslení faktů však vyznívá jeho vyjádření v titulku jeho článku:"Těšme se s Hlínou na figurky" a poslední odstavec uvedeného článku: "Ale jak říká pan Hlína v předminulém Raportu (5.10.2004, poznámka Hlí.), těšme se, že čokoládové figurky na Mikuláše už budeme moci nakoupit v PLUSU". a právě zde je důvod mé reakce na tvrzení pana Nováka. v článku v Raportu "Plus postaví do konce října" ze dne 5.10.2004 je zveřejněna moje odpověď na dotaz redaktora Pavla Skleničky týkající se dokončování výstavby a začátku prodeje v PLUSU v Novém Strašecí. Mé vyjádření bylo informací k danému tématu a nikde nejsou použita slova "těšme se". To jsou strohá fakta, a vyjádření pana Nováka jsou spekulace. Co tím chtěl autor říci, ví jen on sám a důvod spekulovat je také jeho problém.Já jen upozorňuji na schopnost pana Vlastimila Nováka udělat z komára velblouda.

Na závěr bych rád zmínil tu skutečnost, že jsem při nákupech v některých zahraničních obchodních řetězcích viděl řadu českých obchodníků nakupovat zboží pro jejich prodejny. Zajímalo by mě, a jistě i další čtenáře, jak vypadá ekonomický rozbor provedený panem Novákem v tomto případě?

PhDr. Jaroslav Hlína,CSc., místostarosta města Nové Strašecí

« Zpět