Hejtmanský večer

PRAHA/ROZTOKY. Včera zahájil hejtman Petr Bendl prázdninové cyklistické a vodácké putování po Středočeském kraji.

"V průběhu celé akce navštíví hejtman více než 70 obcí v různých oblastech kraje a setká se s více než stovkou starostů. Hovořit s nimi bude o jejich aktuálních problémech a možnostech pomoci ze strany kraje," uvedl mluvčí SK Martin Kupka.

Jednou ze zastávek na našem okrese je obec Roztoky. Sem hejtman dopluje se svým doprovodem na lodích ve středu 27. července. v 17 hodin dojde k setkání se starosty ve vodácké hospůdce u Jezzu. "Na toto setkání naváže v 19 hodin Hejtmanský večer na tréninkovém hřišti TJ Roztoky. v jeho rámci vystoupí nejen Petr Bendl, ale také známé hudební skupiny Rangers, Hop trop a písničkáři Wabi Daněk a Jaroslav Samson Lenk. Večerem bude provázet moderátor Petr Novotný," přiblížil obsah programu roztocký starosta Vladimír Melč a dodal, že vstup pro občany je samozřejmě zdarma. Mohou se tak setkat nejen s nejvyššími představiteli kraje, ale také se známými umělci.

"Smyslem celé akce je upozornit širokou veřejnost na význam menších obcí z hlediska rozvoje celého regionu. Ten totiž není myslitelný bez zachování dobrých životních podmínek a venkově. Druhým cílem je přispět k rozvoji domácího cestovního ruchu a prezentovat středočeské obce jako možná atraktivní místa pro výlety i pro bydlení," dodal mluvčí kraje Martin Kupka.

Tomáš Bednařík

« Zpět