Další přepadené ženy

RAKOVNÍK. Mladík, který okradl při nedávném náledí tři seniory, přesně po týdnu svůj čin zopakoval. V úterý ve večerních hodinách přepadl další dvě starší ženy. Jedné dokonce způsobil zranění.

Dvaašedesátiletou Rakovničanku okradl krátce po sedmnácté hodině, když vycházela z domu v Čermákových sadech. Z ruky jí vytrhl kabelku, v níž nesla osobní potřeby a léky a způsobil jí škodu za 350 korun. Zhruba o třičtvrtě hodiny později si Na Váze v ulici Čsl. Legií vyhlédl další devětapadesátiletou ženu. I jí se snažil vytrhnout kabelku.

„Žena se bránila, došlo k přetahování, ale nakonec pachatel kabelku získal. Následkem toho ale přepadená upadla na zem a při pádu na chodník se udeřila do hlavy. S podezřením na otřes mozku a tržnou ranou na hlavě ji záchranná služba převezla do rakovnické nemocnice. Případ šetříme jako trestný čin loupeže,“ přibližuje policejní mluvčí René Černý.

Zraněná žena přišla o mobilní telefon, doklady a hotovost 100 korun. Z výpovědí vyplývá, že pachatel je stejný jako u krádeží na náledí. Tedy mladík ve věku 17 – 20 let, malého vzrůstu zhruba 160 – 165 cm. Na sobě měl černou mikinu a na hlavě černou kapuci, případně kulicha.

Markéta Hartlová

« Zpět