Rath nahradil Bendla a vybral si do týmu i čerstvého senátora

Chládek náměstkem hejtmana

RAKOVNÍK, PRAHA. Marcel Chládek (ČSSD) se v pondělí 24. listopadu krátce po poledni stal snad vůbec nejvlivnějším Rakovničanem v novodobé historii města. K čerstvému postu senátora si připsal další významnou pozici. Na ustavujícím zasedání nového krajského zastupitelstva byl zvolen jedním ze šesti náměstků hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha. Na starosti bude mít oblast regionálního rozvoje a evropskou integraci.

Přestože Marcel Chládek těsně po vítězství v senátních volbách tvrdil, že prioritou pro něj bude práce senátora, nevylučoval ani další aktivity v krajském zastupitelstvu. Tam byl zvolen společně s dalšími dvěma zástupci okresní organizace ČSSD Lubošem Dolečkem, asistentem poslance, a Danou Medřickou, starostkou Lišan. O své nominaci na místo náměstka se údajně dozvěděl až ve čtvrtek 20. listopadu, kdy se v Praze uskutečnila schůze krajské výkonné rady ČSSD.

„Jak už jsem mohl zjistit, práce senátora není až tak časově náročná, aby se nedala skloubit i s jinou činností. Předpokládá to samozřejmě pracovní dobu kolem 15 hodin denně včetně víkendů. Navíc pokud spojím pozici senátora s funkcí náměstka hejtmana, budu moci daleko lépe realizovat své předvolební záměry a svému regionu tak mohu být daleko platnější,“ řekl nám Marcel Chládek. Připomínáme, že senátor působí také jako člen rakovnického zastupitelstva, kde patří k nejaktivnějším členům místní opozice. Ani z této činnosti však nehodlá slevit a chce být nadále co nejaktivnější i v otázce výstavby obchvatu města Rakovníka. „Myslím, že budu mít nyní k této problematice podstatně blíže. A totéž se týká i urychlení výstavby celé dalnice R6,“ míní Marcel Chládek.

Pavel Sklenička

« Zpět