Kdo se stane radním?

RAKOVNÍK (ps). Černý prapor vlající na budově radnice mimo jiné evokuje otázku, kdo nahradí zesnulého Jana Biňovce v městském zastupitelstvu a ve funkci radního za ODS.

Městská rada zvolená na období 2022-6 pracovala doposud ve složení Luděk Štíbr (uvolněný starosta) a Jan Biňovec (ODS), Pavel Jenšovský (neuvolněný místostarosta), Vít Ortmann a Petr Šajner (všichni za koalici ANO s ČSSD) a Ivo Trešl a Oldřich Kronich (za Město pro vás).

„Prvním náhradníkem, který získává osvědčení, že se stává zastupitelem, je JUDr. Jiří Černý z kandidátky ODS. Slib člena zastupitelstva bude skládat na zasedání 10. června. Zde také dojde k doplnění městské rady o jednoho člena. Takže proběhne doplňující volba. Zatím se bavíme o tom, kdo by to měl být. Podle koaliční dohody, která stanovuje zastoupení stran v radě, by to měl být někdo z kandidátky ODS. Připadají v úvahu dvě varianty. Buď to bude pan Zdeněk Brabec nebo Jiří Černý. Na koaliční schůzce se poradíme, kdo z nich bude navržen,“ uvedl starosta Luděk Štíbr. Podle našich informací se jednání uskutečnilo v pondělí 3. června odpoledne, tedy po uzávěrce našich novin.

« Zpět