Nový rok opět s ohňostrojem

NOVÉ STRAŠECÍ. Zatímco některá města ustupují od pořádání novoročních ohňostrojů (důvody: válka na Ukrajině, stresování psů a koček, ekologie), v Novém Strašecí chtějí dostát tradičnímu vstupu do nového roku.

„Ohňostroj je místem setkání mnoha lidí, kde si popřejí do nového roku, proto jsme se rozhodli uspořádat jej i v roce 2025,“ říká starosta Karel Filip.

Rada města na svém posledním jednání zvažovala možnost, zda Nový rok 2025 nepřivítal po letech nějakým jiným způsobem. Nakonec však stejně dospěli k variantě ohňostroje.

„Cena za kvalitní, ale jen několikaminutovou laserovou či dronovou show se pohybuje v řádu set tisíc. Rada zvažovala i možnost videomapingu. Ta by šla ale těžko realizovat, protože vzrostlé lípy na náměstí by návštěvníkům bránily ve výhledu,“ uvedl starosta.

Pro ohňostroj mluví i jeho cena, která v průběhu let zůstává stále stejná. „Cena novoročního ohňostroje se už léta pohybuje kolem 35 tisíc Kč. Na atraktivitě světelné show se nepodepsala ani inflace,“ upozornila vedoucí odboru kultury, sportu a rodinné politiky Lenka Pelcová.

Sláva Vaic

« Zpět