Skatepark vyroste na fotbalovém hřišti

NOVÉ STRAŠECÍ. Osvícená vedení měst pochopila, že jestli se v dnešní době chtějí zavděčit generaci teenagerů, postaví jim skatepark. „Skateparky jsou dnes trendem. Mladí se mají kde scházet, kde se hýbat a navíc tím zabráníme ničení městského mobiliáře,“ jmenuje výhody místostarosta Michal Bünter.

Na vytvoření skateboardového hřiště se v anketě shodla velká část občanů a nimi souzní i vedení města Nové Strašecí. Ideální plochou pro jeho umístění je areál fotbalového hřiště.

„V rozpočtu města je na zpracování projektové dokumentace alokována částka 320 000 Kč. Na doporučení bývalé městské architektky Lady Kolaříkové byla s žádostí o cenovou nabídku oslovena pražská společnost U/U Studio. Ta v polovině dubna zaslala na město nabídku na projektovou dokumentaci ve výši 784 080 Kč včetně DPH. Termín dodání je 240 dnů od uzavření objednávky,“ říká starosta Karel Filip.

Se společností je zároveň předjednána možnost zpracování projektové dokumentace s částečnou fakturací v roce 2024 (320 tisíc) a zbylá částka 464 080 Kč včetně DPH by proběhla až v roce 2025.

Cena skateparku se podle zkušeností z nedávno dostavěného hřiště v Rakovníku pohybuje mezi částkou 8-10 milionů korun. Strašecí se nyní pokouší na stavbu získat dotaci a podle starosty Karla Filipa by k samotné realizaci mělo dojít ještě v tomto volebním období.

Výstavbu skateparku by na fotbalovém hřišti měla v další fázi doplnit dráha pro in-line bruslaře.

Sláva Vaic

« Zpět