Foto

Prezident Petr Pavel s první dámou Evou Pavlovou při návštěvě táboru Eldorádo.

 

„Děti málem omdlévaly nervozitou,“ říká hlavní vedoucí

Prezidentský pár navštívil tábor Eldorádo

JESENICKO. Když byl zvolen Petr Pavel prezidentem, poslali mu gratulaci s pozvánkou návštěvy již 20. sezony tábora Eldorádo poblíž Jesenice. Ani náhodou přitom nečekali, že pan prezident i s první dámou tábor skutečně navštíví.

„Do pozvánky jsme tehdy napsali, že pro naše táborníky by to byl určitě krásný dárek k výročí. Na pozvání jsme už takřka zapomněli, když se najednou ozvala prezidentská kancelář, zda by návštěva mohla proběhnout 9. srpna. Ale nebylo to nic závazného, takže jsme do poslední chvíle čekali, zda to klapne či ne. Děti to dopředu nevěděly, protože se to nedalo garantovat, a nechtěli jsme je dostat do situace, kdy by byly v očekávání a ono by to pak padlo. Takže do poslední chvíle nevěděl nikdo nic,“ popisuje běh událostí hlavní vedoucí tábora Václav Vaněček.

Nakonec se prezidentská kolona objevila v okamžiku, kdy se táborníci věnovali celotáborové hře. „Některé děti málem omdlévaly nervozitou. To nám pak potvrdili i jejich rodiče. Nedokážu si představit návštěvu, která by pro ně byla intenzivnějším zážitkem,“ vzpomíná vedoucí.

Prezident se s dětmi bavil o běhu letošní sezony. Polovina z 240 táborníků pak šla na besedu s prezidentským párem a druhá polovina je pak vystřídala. „Pan prezident ochotně souhlasil, že se vyfotí s každým oddílem, takže tam vzniklo 18 fotografií oddílů. Pak se fotil ještě s každým oddílovým vedoucím. A když už jsme mysleli, že návštěva končí, tak nabídl prezident dětem autogramiádu. Takže návštěva se protáhla na dvojnásobek času, než na který byla plánována,“ směje se Václav Vaněček.

Prezidentská návštěva tak byla krásnou „náplastí“ za kompletně propršený týden, který tento běh tábora potkal, a zároveň největším táborovým zážitkem. „Nedovedu si představit, že bychom 20. sezonu tábora oslavili pompéznějším způsobem,“ dodává hlavní vedoucí.

Renáta Fryčová

« Zpět