Akvaparku už nic nechybí. Jen návštěvníci

Lidé jsou vystrašení, nechodí

RAKOVNÍK. Jako zakletý zámek působí rakovnický bazén po rekonstrukci. Sotva si do něj lidé začínali nacházet cestu, přišel koronavirus a zařízení muselo být jako mnoho dalších uzavřeno. Když skončil stav nouze, bránila jeho provozu zase netěsnost bazénové vany a následné reklamační řízení. Nyní bazén funguje opět zcela bez problémů. Má však další potíže. Potýká se s nízkou návštěvností.

„Čím větší je teplo, tím méně lidí chodí. Po znovuotevření jsme se ještě ani jeden den nedostali na počty návštěvníků, jaké jsme měli první měsíce po otevření. Chodí tak polovina lidí, než před koronou,“ vypočítává Dušan Godeša, jednatel ÚMK.

Zajímali jsme se také o to, jak vlastně dopadlo reklamační řízení, co bylo příčinou kapání vody do strojovny a jak byla závada odstraněna. „Postupovali jsme podle reklamačního řádu, zhotovitel během 30 dnů závadu odstranil a nyní nám znovu nabíhá záruční lhůta ve své původní délce,“ vysvětluje starosta Luděk Štíbr. Co přesně pomohlo, že voda přestala kapat, ale netuší. „Zhotovitel provedl nějaké kroky, přetěsnil silikonem potrubí, zjistilo se, že jedna přívodní trubka byla ucpaná hadrem, takže to se pročistilo. Ale je pravdou, že některé věci prostě neměly relevantní vysvětlení. Není ani úplně vyloučená varianta, že mohlo jít o vodu, která na potrubí kondenzovala, když se napouštělo studenou vodou. Asi nejdůležitější zprávou je to, že bazén už prostě neteče a mohli jsme ho opět napustit a uvést do provozu,“ uzavírá starosta.

Na otázku, zda město bude po dodavateli požadovat ušlý zisk za dobu, kdy bazén nemohl být kvůli reklamaci otevřen, doplňuje: „Jednáme o tom a zřejmě bychom se měli dohodnout, že by to zhotovitel řešil formou nějakých kompenzací, jako jsou revize technologií apod., které by šly na jeho účet.“

Nízkou návštěvnost si starosta vysvětluje přetrvávajícími obavami lidí z koronavirové infekce. „Mám informace, že návštěvnost je opravdu hodně nízká. Kolegyně, která tam byla v minulém týdnu, napočítala osm lidí venku a stejný počet uvnitř. Lidé jsou vystrašení, tak doufejme, že se to do konce roku ještě zvedne,“ uzavírá starosta.

Pavel Sklenička

« Zpět