Na Václava Bakalář Amber

RAKOVNÍK. Na svátek svatého Václava si v Rakovníku můžeme připít úplně novým pivem. Jmenuje se Amber a už v těchto dnech se dá ochutnat v restauracích, jejichž vývěsní štíty zdobí logo Bakaláře. „Amber je odstín barvy, která se blíží mědi. Pojmenovali jsme tak náš zbrusu nový polotmavý ležák. Nabídneme ho výjimečně jen na Dny českého piva, které připadají právě na Václava, a výhradně v sudech. Jedná se vlastně o pivo řezané se stupňovitostí 11,8 a obsahem alkoholu 4,7 %. Poprvé jsme ho zkoušeli vyrobit v malém množství už v loňském roce a hlavně naší ředitelce marketingu Drahoslavě Pittnerové moc chutnalo. Letos jsme se ho proto rozhodli připravit větší množství a nabídnout ho jako náš svatováclavský speciál. A myslím, že ho ocení nejen ženy,“ doplňuje sládek. Pokud jste Bakalář Amber ještě neochutnali, měli byste si pospíšit. Čepovat se bude už jen dva až tři týdny.

A co dalšího chystá Tradiční pivovar v Rakovníku do konce roku? „Ve sklepě nám leží též jedna várka Bakaláře za studena chmeleného čerstvým chmelem a na Vánoce chystáme dvě várky Rakovaru vařeného na tři rmuty. Úplná novinka pak přijde na Velikonoce. O našem velikonočním speciálu mohu prozradit jen to, že to bude takové pivo, které se v Rakovníku ještě nikdy nevařilo a tudíž nemá nic společného s naší stávající produkcí. Bude spodně kvašené a víc neprozradím, ani kdybyste mě mučili,“ směje se Radek Holopírek.

Pavel Sklenička

« Zpět