Od nového roku registr i v pátek

RAKOVNÍK. Se skutečností, že registr vozidel už nikdy nebude fungovat tak, jako dřív, se řidiči a majitelé vozů začínají pomalu smiřovat. Horší je, když se do chyb informačního systému začnou mísit i pochybení lidská.

„Minulý týden jsem byl úředníky na odboru dopravy ujišťován, že před svátky bude na registru provoz normální. V pátek je všechno jinak,“ zlobí se do sluchátka Rostislav Krajč z Mutějovic. Jeho syn si chtěl dát registrační značky vozidla „do depozitu“, a protože pracuje v Praze, vzal si kvůli tomu dovolenou. Jaké bylo jeho překvapení, když se v pátek ráno otevřely na registru dveře a spolu s ním bylo dalších sedm žadatelů informováno, že vzhledem k čerpání dovolených a z důvodu špatně fungujícího systému mají přijít až 2. ledna. „Díval jsem se na internet a nikde nebyly problémy s registrem hlášeny. Nikde ani zmínka, že je provoz omezen,“ zlobí se muž na druhém konci aparátu.

Obratem jsme o vyjádření požádali o vedoucího registru Jaroslava Hurta. „Na chod databáze se dnes nikdo nevymlouval. Někteří žadatelé nebyli uspokojeni, neboť jejich žádosti neměly potřebné formality,“ ohradil se šéf registru.

I když pátek není úřední den, snažili se podle Hurta příchozím vyjít vstříc. „Úřední dny jsou dnes v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin. Ostatní dny jsme měli na zpracování agendy, která je díky pomalé databázi časově náročnější než dříve. Abychom přesto uspokojili občany v plné míře, budou od nového roku úřední dny rozšířeny i na pátek od 8 do 12 hodin,“ doplnil vedoucí rakovnického registru.

Sláva Vaic

« Zpět