Cyklus 11 pátků s Bakalářem končí úvahami o dalším ročníku

Koncerty jako óda na pivo

PUSTOVĚTY. Cyklus 11 pátků s Bakalářem 11° skončil. Jedenáctkrát jsme ve spodní části této stránky zvali do pustovětské hospody Na Ostrově. Představili jsme jedenáct kapel a pokaždé zmínili, že se cyklus koncertů koná ve spolupráci s Tradičním pivovarem v Rakovníku. Jak vlastně celá akce dopadla, o tom hovoříme s hlavními pořadateli projektu. S Pavlem Skleničkou z Raportu, který zajistil výběr kapel, ozvučení a propagaci, a Pavlem Skřivanem a Karlem Šlejmarem, kteří měli na starosti vlastní realizaci večerů.

Poděkování pivovaru

„Musíme si přiznat, že úplně na začátku bylo pivo. Takže největší poděkování patří generálnímu řediteli rakovnického pivovaru Pavlu Gregoričovi. Když jsme mu přinesli projekt, který byl koncipován vlastně jako taková óda na rakovnickou jedenáctku, podíval se na papír, pak na nás, prověřil si výtoč hospody i kolik už pivovar do Pustovět investoval, a pak souhlasil. Nebýt toho, mohli jsme celé léto v Pustovětech pouštět tak leda rádio,“ směje se Sklenička.

Filmáči a Medvídek

A jak hodnotí projekt Karel Šlejmar, který byl u všech jedenácti koncertů? „Hodně záleželo na počasí, ale i na výběru kapel. Pro mě nečekaně úplně největší úspěch mělo vystoupení rakovnického Film Blues Bandu. Přestože ostatní večery byly laděné spíše ve stylu country, bluesová kapela do programu krásně zapadla. Vyšlo nám navíc počasí a kapela přilákala tolik lidí, že se všichni do venkovních prostor ani nevešli, takže seděli i venku za plotem,“ popisuje Šlejmar.

„Dost lidí přišlo samozřejmě i na Brass Band, což se asi dalo předpokládat. Mně osobně se hodně líbili E. K. G. M. a moc mě překvapili také The Cannonballs. To bylo úžasné vystoupení se spoustou energie. Ovšem úplně největší poklonu musím vyseknout kapele Hon na medvídka. Právě na nich se nejvíce podepsalo počasí. První část koncertu bylo pěkně, takže hráli venku. Pak je déšť doslova spláchl z podia, ale nehnuli ani brvou. Během několika minut se přestěhovali na sál a tam hráli dalších několik hodin. A podotýkám, že naprosto skvěle,“ chválí kapelu Šlejmar.

Za rok i s hvězdami?

„Ukázalo se, že cyklus určitě měl smysl, ale musí se v něm pokračovat, aby se stal tradicí. Zjistili jsme, že lepší je odpolední než večerní čas. Když jsme pak v průběhu cyklu začátky posunuli z 20 na 18. hodinu, mohlo přijet více lidí na kolech a s dětmi. A také by bylo lepší zahájit cyklus už v červnu a skončit poslední prázdninový pátek. Jednak kvůli počasí, ale i kvůli západu slunce. To jsme ale letos nemohli, neboť hospodu jsme převzali těsně před sezonou. Takže pro příští rok bychom tyhle zkušenosti chtěli uplatnit. Každopádně z naší strany bude snaha cyklus opakovat a ještě vylepšit. A to jak vlastní prostředí koncertů, kde bychom chtěli otevřít spodní výčep pro zahradní část hospody, tak i výběr kapel,“ slibuje Pavel Skřivan. „Ze svého předchozího působení U Kolečka se osobně znám s celou řadou osobností české country scény. Takže příští rok bychom chtěli pozvat do Pustovět někoho z nich. Myslím, že zcela určitě oslovíme Hop Trop. Možná i Wabi Daňka nebo Cop. Ale jak to za rok dopadne, to samozřejmě bude záležet na mnoha okolnostech i na možnostech hlavního partnera,“ uzavírá Karel Šlejmar.

Markéta Hartlová

« Zpět