Agresivní muž napadl dva lidi

JESENICE. Násilnické sklony šestadvacetiletého muže z Kladenska odnesl koncem prázdnin v Jesenici nejen host baru U Draka, ale i útočníkova bývalá přítelkyně. Oba napadl tak surově, že jim způsobil zranění. Policie muže obvinila z trestných činů nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví.

„K napadení v prostoru venkovního posezení baru U Draka došlo 23. srpna okolo 21.15 hodin. Útočník přistoupil k 27letému muži z Rakovnicka s tím, že od něj chce cigaretu. Když mu muž odpověděl, že mu ji nedá, reagoval obviněný tak, že ho začal urážet a následně ho udeřil kovovým boxerem, který držel sevřený v ruce, do obličeje a způsobil mu krevní výron pod levým okem,“ popisuje situaci mluvčí René Černý. Napadený se bránil, podařilo se mu útočníka odstrčit, ovšem ve chvíli, kdy se oba ocitli na zemi, ho chtěl násilník udeřit do hlavy znovu. Nepodařilo se mu to jen díky zásahu ostatních hostů.

V průběhu vyšetřování útoku vyšlo najevo, že muž čtyři dny předtím ublížil v Jesenici i mladistvé dívce, která je jeho bývalou přítelkyní. Napadl ji v odpoledních hodinách nedaleko kostela. „Nejprve ji chytil za vlasy, poté strhl na zem a vyhrožoval jí, že ji zabije a uškrtí a že pokud nebude s ním, tak ani s nikým jiný. Pravou rukou ji chytil za krk a asi dvacet vteřin ji tak držel. Když se bránila a křičela o pomoc, přestal,“ říká mluvčí. Dívce nakonec pomohl řidič auta, které v blízkosti zastavilo. Začal na útočníka troubit a křičet, ať ji pustí. „Mladistvá útočníka udeřila a poté ji pustil. Začal se omlouvat, že ho to mrzí, že mu to ulítlo. Dívka byla při útoku lehce zraněna. Výtržník skončil v policejní cele. Po sdělení obvinění byl propuštěn na svobodu,“ uzavírá René Černý.

Markéta Hartlová

« Zpět