Místo Bendovky jiný pozemek

RAKOVNÍK. O tom, že obyvatelé sídliště Bendovka si nepřejí výstavbu dalšího bytového domu, jsme již informovali. V úterý 24. listopadu byl náš list přítomen veřejnému projednávání stavby na městském úřadě, kam se kromě zástupců investora dostavilo i několik desítek obyvatel sídliště. Zhruba po pěti minutách bylo jednání ukončeno s tím, že investor opomněl zveřejnit zákonem předepsané informace na místě stavby. Tudíž musí být veřejné projednávání nařízeno znovu.

Obyvatelé sídliště využili možnosti a seznámili se s projektovou dokumentací. Zároveň si vyměnili názory se zástupcem investora a přítomným projektantem. „Obáváme se hlavně statického narušení našeho domu, který stojí na svahu a zemní práce pod námi by se tu mohly projevit,“ zdůraznil Bohuslav Rojík. Zároveň však zazněly i zmínky o tom, že by se město Rakovník mohlo pokusit dohodnout s investorem na výměně pozemku. „Městská rada sice výstavbu nedoporučila, ale jednotlivé odbory souhlasí. Pokud tam tedy dům nechceme, je jediným možným řešením výměna parcel,“ připustil starosta Zdeněk Nejdl.

Petice proti výstavbě směřovala také do jednání zastupitelstva. Zastupitelé se připojili k názoru městské rady. „Veďme neprodleně jednání s investorem o směně pozemků tak, aby byla věc připravena do dalšího projednávání stavby,“ navrhoval Luděk Štíbr. Zastupitelé toto řešení podpořili.

Pavel Sklenička

« Zpět