ZA SVLEČENÍ PĚSTÍ DO OBLIČEJE

RAKOVNÍK (ps). Rakovničtí policisté si o víkendu dvakrát neplánovaně zašli na diskotéku. Povolaly je sem telefonáty na linku 158.

Třicetiletá žena zavolala v sobotu v půl čtvrté ráno městskou policii, že jejího osmadvacetiletého partnera a dvaapadesátiletého otce na diskotéce v objektu Zlatý hrozen kdosi napadl. Městští strážníci oslovili s prosbou o pomoc hlídku státní policie. Po příjezdu jim jeden ze zraněných mužů vylíčil, že byl před toaletami podniku napaden čtyřiatřicetiletým mužem. Ještě než ho odvezla sanitka k ošetření, údajného útočníka policistům i prstem ukázal.

„Jelikož byli všichni účastníci pod vlivem alkoholu, další úkony byly odkázány až po jejich vystřízlivění. Ve věci ovšem byly započaty úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. O věci bude rozhodnuto až po celkovém prošetření,“ dokreslil případ poručík René Černý, mluvčí OŘ PČR Rakovník.

O den později, ve dvě ráno, se ovšem linka 158 rozdrnčela opětovně. Rakovničtí policisté se tak dozvěděli, že do diskotéky Zlatý hrozen znovu uhání záchranka. Zdejší vyhazovač totiž údajně vážně zranil návštěvníka diskotéky.

Když policisté na místo přijeli, shledali, že zraněný čtyřiačtyřicetiletý muž nejeví známky vědomí. Provozovatel zařízení policejní hlídce vysvětlil, že si inkriminovaný muž, zjevně pod vlivem alkoholu, svlékl na tanečním parketu tričko a přes upozornění ochranky diskotéky si jej nechtěl zpět obléci. Proto jej prý vyhazovač odstrkal ke vchodu do diskotéky, kde vzpírajícímu se muži uštědřil tvrdou ránu pěstí do obličeje.

Policisté okolnosti činu teprve šetří. „Nebyl to však první případ. V této diskotéce napadení návštěvníků vyhazovačem řešíme v poslední době prakticky každý víkend. Hodláme proto co nejdříve iniciovat jednání s provozovatelem zařízení,“ konstatoval mluvčí rakovnické policie.

[ Zpět na domovskou stránku ]