PODRUHÉ ZÁTARASY NEPRORAZIL

RAKOVNÍK. V minulém čísle jsme vás na této straně informovali o honičce jako vystřižené z amerického akčního filmu. Dnes vám přinášíme radostnou zprávu – nebezpečného dobrodruha policisté zadrželi. Hrozí mu až deset let vězení.

V úterý 2. prosince se v Rakovníku odehrála automobilová honička, která nemá v novodobých dějinách města obdoby. Řidiče, který v Chebu ukradl luxusní limuzínu Audi A6, nezastavily ani zátarasy policejních Felicií, ani prostřelené pneumatiky ukradeného vozidla. Intenzivní společnou prací policie ze Západočeského, Středočeského a Severočeského kraje však byl pachatel ve čtvrtek zadržen. Ani druhý pokus o polapení však neprobíhal ­hladce.

Nebezpečného piráta zradila jeho vlastní nabubřelost a neukojitelný chtíč znovu krást. Z parkoviště v areálu Sokolovské uhelné společnosti v obci Vřesové u Sokolova se totiž ve čtvrtek pokusil odcizit další vůz – tentokráte stříbrnou Škodu Octavia. Speciální plzeňské policejní komando v kuklách však tentokráte mělo při práci větší štěstí. Přestože pachatel znovu prorazil zátaras tří policejních vozů, které tím velmi vážně poškodil (škoda přesahuje 100 tisíc korun), obklíčení Octavie, útok na přední sklo a střelba do pneumatik již nyní vedla k jeho zadržení. Na tomto úspěchu se jistě podepsal i hladký průstřel stehna, který pachatel utrpěl výstřelem z policejní zbraně.

Policisté shledali, že čtyřiatřicetiletý muž z Karlových Varů má na svědomí mnohem rozsáhlejší trestnou činnost, čítající nejen krádeže luxusních vozů, ale třeba i násilí vůči devítiletému chlapci, sedícímu osamoceně v odemčeném voze. Toho v Kadani 18. listopadu přinutil vystoupit a vůz ukradl. Policisté také zjistili, že právě tento pachatel jim uprchl i 23. listopadu, kdy s ukradeným autem havaroval u Bečova, a že rovněž stojí i za krádeží Fordu Focus, který zmizel 20. listopadu z parkoviště před obchodem v Kněževsi.

Muži z Karlových Varů policisté sdělili obvinění z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a jejího poškozování, a obvinění z trestného činu krádeže, loupeže a útoku na veřejného činitele. Po vyšetření v sokolovské nemocnici nyní čeká v cele karlovarského OŘ PČR na uvalení vazby. Soudce jej může poslat za katr až na deset let nepodmíněně.

Marek Bradáč

[ Zpět na domovskou stránku ]