Koudelku křtil velvyslanec a točila televize

RAKOVNÍK, PRAHA. V minulém čísle jsme vás lákali na autogramiádu knihy Viktora Koudelky Vietnam – země rýže a hor. Dnes přihodíme k dobru informaci o Viktorově slavnostním pražském křtu, jehož se zúčastnily ty nejvyšší špičky vietnamské politiky.

Cestopisná kniha spisovatele a cestovatele Ing.Viktora Koudelky Vietnam – země rýže a hor byla slavnostně pokřtěna ve středu 26.listopadu ve výstavním sále pražského hotelu Olšanka, a to velvyslancem Vietnamské socialistické republiky v ČR panem Bai Khac But, předsedou Česko-vietnamské společnosti Marcelem Winterem a za přítomnosti 50 hostů, novinářů a dokonce i státní vietnamské televize.

Tento dokončený projekt Česko-vietnamské společnosti je originální tím, že tato kniha, zahrnující i 105 barevných fotografií, je vůbec prvním vydáním cestopisné knihy o současném Vietnamu na světě, a proto Vietnam již projevil velký zájem o anglickou verzi této knihy, která pomůže propagaci jeho turistiky. Česko-vietnamská společnost připravuje vydání anglické verze této knihy v roce 2005, ale před tím chce ještě realizovat vydání velké reprezentační obrazové publikace o Vietnamu, také od rakovnického cestovatele.

„Vietnam je turistická destinace nového tisíciletí a pokud chceme porozumět Vietnamcům žijícím u nás, ale také prohloubit tradiční vzájemné kulturní a hospodářské vztahy, je potřebné tuto zem našim občanům pravdivě přiblížit a zvýšit informovanost o Vietnamu u nás,“ prohlásil předseda Česko-vietnamské společnosti a autor tohoto projektu Marcel Winter na slavnostním křtu, který byl mimochodem spojen i s výstavou fotografií Ing. Koudelky pořízených při letošním pobytu ve Vietnamu.

Marek Bradáč

[ Zpět na domovskou stránku ]