Děti utekly před plameny na balkon

RAKOVNÍK. Jen na sedm minut si majitelé bytu v paneláku v Jamce odskočili ven, a když se vrátili, měli obývák v plamenech. Po dobu, co byli rodiče pryč, jejich dvě malé děti sledovaly televizi, ta zkratovala a začala hořet. Děti se schovaly i s domácími mazlíčky na balkoně. Oheň nakonec uhasil otec, který se naštěstí v pravou chvíli vrátil domů.

Páteční odpoledne nejprve v jednom z bytů v prvním patře paneláku v ulici v Jamce probíhalo velmi poklidně. Dvě malé děti si krátily chvilku, kdy rodiče na pár minut odešli, sledováním televize. Z ničeho nic se ale začalo z televize kouřit a během chvilky už z ní šlehaly plameny. Oheň se rychle rozšířil na dřevěnou obývákovou stěnu. Děti se sice bály, ale přesto pohotově zareagovaly. Popadly psa a další domácí mazlíčky a utekly na balkon, odkud je nakonec sundali sousedé.

Majitelé bytu měli velké štěstí, že se vrátili včas. Otec použil funkční hydrant na chodbě paneláku. Natáhl hadici, napojil proudnici a nakonec se mu podařilo oheň vlastními silami uhasit. Plameny se tak nestačily rozšířit i do dalších bytů. Hasiči, které zavolali sousedé, jakmile spatřili, že z bytu vychází kouř, už měli na práci jen dohašení a odvětrání prostor. „Požár televize způsobil zkrat elektrické instalace. Oheň se rozšířil jen na zařízení. Při požáru také došlo k výbuchu obrazovky. V tu chvíli už byly děti na balkoně. Celý byt, chodby a jeden z hořejší bytů jsou zakouřené. Škoda byla odhadnuta na 150 tisíc korun. Rodiče byli pryč jen sedm minut. Koho mohlo napadnout, že k něčemu takovému dojde. Naštěstí se vrátili včas a dětem se nic nestalo,“ říká vyšetřovatel rakovnických hasičů kpt. Pavel Falbr.

Markéta Polívková

[ Zpět na domovskou stránku ]