Pestré osudy bývalých rakovnických starostů

Parkoviště, prasečák, ministerstvo

RAKOVNÍK (bed). Zajímavé osudy zažívají bývalí porevoluční starostové města Rakovníka. První z nich, Luděk Češok, zakoupil dům na Křivoklátě a užívá si penze v poklidu zdejšího kraje. Aby se doma nenudil, bývá k vidění na parkovišti v předhradí, kde reguluje parkování automobilů při svatebních obřadech a velkých kulturních akcích. Letos v prosinci se objevil také v řadách Křivoklátské divadelní společnosti, kde ve známých Jesličkách ztvárnil roli krále Baltazara. „Šlo o záskok jednoho z kolegů, který se nemohl o prvním víkendu uvolnit ze zaměstnání,“ komentoval Luděk Češok svoji hereckou prvotinu.

Jeho nástupce Milan Mánek je ještě v činné službě. Patří k hybným pákám kolešovického Rakochmelu, jednoho z největších zemědělských výrobců okresu. Na dotaz našeho listu, zda by se chtěl vrátit do komunální politiky, konkrétně na rakovnickou radnici, před loňskými komunálními volbami odpověděl: „Ani náhodou! Jsem v zemědělství spokojený. Našel jsem v něm smysl svého života.“

Foto Milan BednaříkMiroslav Hrčka, který jako jediný z porevolučních vůdců radnice byl ze svého křesla opozicí svržen, se nyní věnuje prodeji luxusních automobilů značky Mercedes Benz. Je evidentně spokojený a radniční půtky dnes sleduje s úsměvem a patřičným nadhledem. „Byla to dobrá zkušenost. Poznal jsem lidi z trošku jiné stránky, než jsem byl dosud zvyklý,“ řekl nám Miroslav Hrčka krátce po svém odchodu z radnice.

Václav Pícl, rakovnický „zimní král“, utekl z radnice za lepším ihned, jak se mu naskytla první příležitost. Strůjce „listopadového převratu“ se uklidil pod ministerská křídla své stranické kolegyně Petry Buzkové, po přestěhování na venkov „zahodil“ i průkaz radního a zastupitele, a co se nyní děje v Rakovníku, na kterém mu kdysi tak záleželo, ho zřejmě už příliš nezajímá. Vylizovat navařenou kašičku v podobě soudních pří a dalších podobných lahůdek musí nyní jeho tehdejší zástupce a současný starosta Zdeněk Nejdl.

 

 

První porevoluční starosta Luděk Češok si zahrál v Křivoklátských jesličkách krále Baltazara.

[ Zpět na domovskou stránku ]