Jedna z nejúspěšnějších a nejštědřejších regionálních akcí končí devítkou

Módní show se odmlčí

 

RAKOVNÍK. Jeden jediný řádek v naší rubrice Neseďte doma v minulém čísle Raportu. Tím končí výčet propagace Módní show, kterou v úterý 18. října upořádaly salon Beauty, prodejna Sport – galanterie Marcely Šimůnkové a kadeřnické studio Styl ve spolupráci s kulturním centrem. Přesto byla akce bez jediného plakátu takřka vyprodána a do sálu si našly cestu přes tři stovky diváků (převážně žen). Výtěžek ze vstupného ve výši 24 tisíc korun putoval tentokrát na konto občanského sdružení Nedrog.

Hlavní hvězdou večera byl již podeváté moderátor Honza Musil. Tentokrát se však celkem dobrovolně dělil o přízeň publika s neméně populární osobností. Do Rakovníka totiž přivezl svoji přítelkyni Zoru Jandovou. Zpěvačka s pestrým žánrovým rejstříkem a zelenýma očima vystoupila v průběhu večera celkem třikrát. Šansony ve třech světových jazycích vyvolávaly v jejím podání pokaždé neutuchající aplaus, volající po přídavcích. A protože Zora, zpívající živě, se ani trochu nešetřila, pořad se protáhl o více jak hodinu.

Večer měl jako obvykle velmi slušný spád. Začínalo se v 18,30 dětskou módou z nabídky prodejny GH centrum. Následovala ukázka aerobicu v podání dívek z Profi Fitness centra Millenium Petry Kubíčkové a po něm přehlídka oblečení z další rakovnické prodejny René Mode. O kadeřnická a „líčitelská“ intermezza se staraly vstupy Lenky Strouhalové a Romany Laukové. Dámy tentokrát demonstrovaly proměny ženy v průběhu jednoho všedního dne. Jejich „oběť“ Jitka Pavlíčková se nejprve objevila na podiu v županu s účesem „vstala a šla“, aby se postupně chystala a byla upravována k nejrůznějším denním činnostem. Od ranního joggingu až po večerní návštěvu společenské události. Mezi tím vystupovali na předváděcí molo manekýnky a manekýni ve sportovním a lyžařském oblečení, ve společenských šatech z dílny Heleny Šubové a nakonec i v luxusních svatebních róbách plzeňského salonu Ornela.

Přes skvělou atmosféru se během večera několikrát mezi pořadateli hovořilo o nejasné budoucnosti úspěšného cyklu. „Jsme tu už podeváté, takže by se nabízelo připravit i desátou akci, ale v tuto chvíli nic neslibujeme. Cítíme se vyčerpány, i když tentokrát měl vlastně celou akci na starosti spíše můj manžel než já,“ omlouvá se Radka Šímová. Podle jejích slov hodně záleží na další dohodě s vedením kulturního centra, ale i na vstřícnosti sponzorů, kteří se získávají čím dál obtížněji. „Zatím uvažujeme spíše o komornějších akcích. Podobné setkání jsme již jednou pořádaly v klubu mládeže a setkalo se s příznivými ohlasy. Takže zatím asi půjdeme spíše touto cestou. Pokud se někdy vrátíme k většímu formátu, bude to muset být něco úplně jiného s novými nápady,“ naznačuje Radka Šímová.

Připomínáme, že módní show patří již několik let k nejúspěšnějším společenským akcím v regionu. Celkem devětkrát směřovaly finanční i věcné dary z jejich výtěžku v řádech desetitisíců na dobročinné účely.

Pavel Sklenička

Rozhovor se Zorou Jandovou přinášíme uvnitř listu na straně 4.

 

[ Zpět na domovskou stránku ]