RAPORT logo

Volejbal odchází z haly do školy

R A K O V N Í K (ps). Sportovní hala TZ Rakovník přichází o významný zdroj příjmů. Její služby už nebudou se zahájením nové sezóny využívat volejbalisté VK Rakovník. Veškeré tréninky a zápasy, za které dosud platili TJ TZ zhruba 120 tisíc korun měsíčně, přesunou po dohodě s vedením školy do nové tělocvičny 1. ZŠ. Zde je pronájem vyjde zhruba na polovinu.

Vedení volejbalového VK Rakovník bude před zápasy A mužstva rozprostírat na části palubovky koberce a stavět plastové židle pro zhruba 50 sedících diváků, na balkonech budou místa k stání pro dalších 200 fanoušků.

Ze školních subjektů bude tělocvičnu využívat pouze 1. a 2. ZŠ. Zájem projevilo i gymnázium, ale pro nedostatek kapacity a v obavě z provozního znečištění při přesunech žáků zejména v zimních měsících, nebylo žádosti vyhověno. Vedení školy zatím řeší problém s úklidem. Tabulkový počet pracovníků školy, a tedy i uklízeček, je totiž stanoven podle počtu žáků, nikoliv podle velikosti plochy školy. Náklady na úklid se proto pokryjí z výtěžku za pronájem tělocvičny nebo z peněz, které se ušetří za pronájem Sokolovny, kde se vyučovala tělesná výchova dosud.

[ Zpět na domovskou stránku ]