RAPORT logo

Nedobytných 700 tisíc korun

R A K O V N Í K  (ps). Město Rakovník přišlo o více jak sedm set tisíc korun. Úřadu se totiž nepodařilo vybrat od některých firem poplatky z výherních hracích automatů, a to mnohdy i zpětně za několik let. Firmy se mezitím ocitly v likvidaci, v některých případech není známo současné sídlo nebo adresa, kde by se nacházel majetek firmy. Městská rada tak byla nucena schválit téměř tři čtvrtě milionu korunu jako nedobytné pohledávky.

Vůbec největším dlužníkem je firma Falex s.r.o. Praha, která dluží městu 272 tisíc korun z let 1998 až 2001. Platební výměry se ale nepodařilo doručit, navíc se dodatečně zjistilo, že jeden z jejich společníků Evženy Lazarenko vůbec neměl povolení k pobytu na území ČR. Dalším dlužníkem je firma VA-MADO Play z Plzně s 229 tisíci korunami za tři roky provozování automatů bez poplatků. Dále je to Life Styl z Ústí nad Labem se 150 tisíci korun a Forbes Grant Praha s 62 tisíci. Úřad kromě mimo okresních firem nedokázal vybrat poplatky ani od místních provozovatelů. Na seznamu dlužníků se nachází také rakovnická firma Subre. Její dluh z roku 1996 činí 15 tisíc korun. Také na majetek této společnosti již byl vyhlášen konkurs a pohledávka je nedobytná.

Městská rada vyjádřila nad výší nedobytných pohledávek nespokojenost a uložila tajemnici vypracovat informativní zprávu o tom, jak byly poplatky vybírány a jakým způsobem je ve městě kontrolován počet výherních automatů.

 


[ Zpět na domovskou stránku ]