RAPORT logo

Z Maxu bude obchodní dům

R A K O V N Í K (slv). Jak jsme již informovali, před dvěma měsíci vyhrála výběrové řízení na pronájem klubu Max (bývalý Osvěťák) akciová společnost Hedis. Nabídla městu měsíční nájemné 50 tisíc korun a příspěvek na poloviční úhradu opravy fasády domu.

Na obchodní záměr a využití zařízení jsme se zeptali přímo předsedy představenstva Petra Beneše. „Počítáme s celoročním využitím Osvěťáku s tím, že zde chceme vybudovat obchodní centrum, kde se bude prodávat textil, obuv, nábytek, kola, hračky, kosmetika apod. Vše v nízkých cenových relacích.“ Tato úvaha vychází podle Beneše z toho, že ve městě je v současnosti dostatek kulturních zařízení a tento typ podnikání by celoroční náklady na provoz domu nepokryl. „Abychom úplně nezablokovali možnost kulturního a sportovního využití domu, nabízíme možnost využívat prostory pro tuto činnost přes víkendy.“

Ze slov předsedy představenstva vyplývá, že činnost obchodního domu bude provozovat sama společnost Hedis a nejedná se tedy o další podpronájem prostor. Protože město nemá dostatek ubytovacích kapacit, uvažuje firma i o využití stávajících kanceláří ve vedlejším traktu, kde chce na vlastní náklady zařídit 5 pokojů se sociálním zařízením.

„Předběžně jsme vše projednali s vedením města a čekáme na souhlas městské rady. Pokud vše dobře dopadne, otevřeli bychom již prvního června.“ dodal závěrem Petr Beneš.

[ Zpět na domovskou stránku ]