RAPORT logo

Rakovnická minigolfistka podruhé juniorskou mistryní USA, mezi ženami bronzová

Olivia podruhé dobyla Ameriku

M Y R T L E  B E A CH. Opět po roce si vychutnala osmiletá Rakovničanka Olivia Prokopová triumf na otevřeném mistrovství USA v putt - puttu. Podařilo se jí obhájit mistrovský titul v kategorii juniorů a v kategorii žen postoupila dokonce na bronzovou příčku.

Pět dní měla Olivia na přípravu na třech hřištích v Myrtle Beach v Jižní Karolíně. Už tréninkové výsledky dávaly tušit, že je v nebývalé pohodě a herní formě. „Denně jsme trénovali 10 - 12 hodin spolu s několikanásobnou mistryní USA Astrou Miglane Stanwyck. Pro regeneraci především psychických sil jsme absolvovali několik společenských akcí - navštívili jsme redakci, sazárnu a tiskárnu deníku The Sun News a absolvovali jsme koncert největších muzikálových hitů, které jsou uváděny na Broadwayi,“ shrnul stručně týdenní program rakovnické minivýpravy manažer Honza Prokop.

Konkurence se sjela do Myrtle Beach veliká. V kategorii juniorů se utkala Olivia s devíti soupeři, většinou o 6 - 7 let staršími chlapci. Výsledek byl famózní. Po dramatickém boji ve 2. a 3. kole nakonec obsadila Olivia první místo a získala svůj druhý titul juniorského mistra USA. Uhrála 155 úderů a na těžkém hřišti Sutter´s Mill zahrála ve 3. kole absolutní rekord dne (včetně kategorie mužů) 36 úderů. Druhý William Dunkle dosáhl 162 úderů a třetí John Gage 169 úderů.

V kategorii žen se usadila Olivia po prvním dnu na třetí příčku a už ji nepustila. I když na ni útočily americké reprezentantky Mary Walker (315 úderů) a Terri Schafer (316 úderů), uhájila Olivia s 306 údery v pohodě bronzovou pozici. Suverénem ženské soutěže se stala Astra Miglane Stanwyck s 273 údery, druhá skončila Nancy Gilchrist (288 úderů). „Vytčeného cíle jsme po tuhém boji dosáhli, a tak si můžu dát tlustý doutník, který mně Olivia věnovala,“ zhodnotil výsledek lakonicky Honza Prokop a dodal, že děkuje všem, kteří je během turnaje morálně podporovali z Čech SMS zprávami, sponzorům a obětavému řidiči Karlu Zubalíkovi.

Tomáš Bednařík


[ Zpět na domovskou stránku ]