ZDE JE MÍSTO
pro Vaši
REKLAMU

(info o možnostech reklamy)

RAPORT logo

Internetové vydání spravuje firma TComp, spol. s r.o.,
Pravidelně aktualizováno v pondělí mezi 18.00 a 19.00.

TComp, spol. s r.o. - pro přechod na firemní WWW stránky, klikněte.
TComp, spol. s r.o.
Hardware & Software
Internet a Intranet
Tvorba WWW
Služby uživatelům

--ROČNÍK 9  *  ČÍSLO 43

ÚTERÝ  26. ŘÍJNA

Internetové vydání--

[ Zpět na aktuální číslo ]

( Základní informace o týdeníku ) ( Představení redakce ) ( Ceník inzerce v tištěném vydání )
( Objednávky inzerce ) ( Objednávka inzerce : KATALOG SLUŽEB )

V internetovém vydání NAJDETE:

Miroslav Hrčka: “Na první pohled to zní šíleně”
BUDE V RAKOVNÍKU NOVÝ BAZÉN?

RAKOVNÍK (bed). Šokující informaci sdělil novinářům na pravidelném pátečním brífinku rakovnický starosta Miroslav Hrčka. Zatímco včerejší mimořádné zastupitelstvo projednávalo dva návrhy městské rady na převzetí bazénu do majetku Města (výsledek hlasování byl znám až po uzávěrce dnešního vydání Raportu), přichází pan starosta s návrhem třetím. “Vím, že to na první pohled zní šíleně, ale myslím si, že nejvýhodnější a také nejlevnější by bylo postavit v Rakovníku nový bazén. Ze stávajícího ať udělá TJTZ třeba sklad zeleniny,” řekl Miroslav Hrčka udiveným novinářům. Hned svůj nápad rozvinul. “Když si uvědomíme, že na budově je zástava 6 miliónů Kč, investice do opravy se blíží 30 miliónům a každoroční příspěvek na ztrátu z provozu je 2,5 miliónu, bylo by pro Město schůdnější postavit nový bazén. Jde o to, aby si mohli občané zaplavat, vykoupat se, děti aby se naučily plavat.”

SLOVO K...

O Anonymech

V poslední době přišlo do redakce několik anonymních dopisů, jejichž pisatelé se potřebovali “vyjádřit” k obsahu některých článků nebo přímo k nám. “Na paškál” si vzali anonymové tentokrát především mě a kolegu Bradáče. Nebudu se zabývat závistivými ubožačkami, které “ohodnotily” náš rozhovor o cestě do Transylvánie způsobem “když už sám nic neumím, plivnu alespoň na toho, kdo se o něco snaží.”

Za mnohem závažnější považuji dopis týkající se mého článku Kdo střílel v Řevničovských polích, “podepsaný” Účastníkem rekonstrukce celého případu. Tento nejspíš bývalý příslušník SNB mi vytýká, že jdu pouze po senzaci, opírám se o dojmy a ne o objektivní fakta. Je mi líto, že tento muž nenašel odvahu a pod dopis se nepodepsal. Rád bych s ním na téma vraždy v Řevničově pohovořil. Třeba bych od něho získal informace, které mi chybí. Pokud četl pisatel pozorně můj článek, musí vědět, že jsem v něm žádný závěr neudělal. Pouze jsem zrekapituloval tehdejší oficiální verzi případu a proti ní postavil rozpory, které tato verze nesporně má. Netvrdím, že šlo o provokaci StB. Nabízím ale možnost, že vše mohlo být trochu jinak. Myslím, že ani tehdejší příslušníci SNB nemuseli vědět, kdo tahá za nitky v zákulisí. A věřte, že Úřad pro vyšetřování a dokumentaci zločinů komunismu se řevničovským případem nezabývá jen tak pro nic za nic. Na rozdíl od naprosté většiny občanů mají totiž jeho pracovníci přístup i do těch nejutajovanějších svazků bývalé StB. Argumentovat knihou “Sokol nedoletěl”, kterou mi anonym doporučil jako objektivní zpracování případu, mi připadá, jako kdybych měl za bernou minci brát seriál Třicet případů majora Zemana. Věřte, nejde mi o senzaci, ani o to, abych se někomu zavděčil. Nemám to zapotřebí. Chci jen, aby tragické události našich novodobých dějin byly objektivně objasněny, bez jakékoliv ideologické zástěrky. Vážený pane Účastníku rekonstrukce celého případu. Pokud máte zájem říct mi, jak se vše tehdy seběhlo, rád se s Vámi kdykoliv a kdekoliv sejdu. Prosím, ozvěte se!

Tomáš Bednařík

Své názory na témata z aktuálního i minulých vydání můžete zasílat na adresu redakce nebo elektronické pošty:
raport@raport.cz

Předchozí vydání:
__________

č. 28
(13.7.1999)

č . 29
(20.7.1999)

č . 30
(27.7.1999)

č . 31
(3.8.1999)

č . 32
(10.8.1999)

č . 33
(17.8.1999)

č . 34
(24.8.1999)

č . 35
(31.8.1999)

č . 36
(7.9.1999)

č . 37
(14.9.1999)

č . 38
(21.9.1999)

č . 39
(28.9.1999)

č . 40
(5.10.1999)

č . 41
(12.10.1999)

č . 42
(19.10.1999)

SLOVO K...
Otevření Tylova divadla

Jemně tónovaná fasáda Tylova divadla už vyhlíží ošambránovanými okny do Nádražní ulice a je tou nejlepší pozvánkou na slavnostní otevření. Zvenku vypadá nádherně, a což teprve uvnitř, lapají po dechu kolemjdoucí a sondují, kdy a jak se rakovnická “zelená kaplička” vlastně poprvé otevře. Všichni jsou právem zvědavi, jak bude vypadat dům, do jehož zdí bylo napumpováno 55 miliónů Kč. Termín je znám již několik měsíců.

Cvičení integrovaného záchranného systému rozzlobilo zdravotníky
PŘEDNOSTA SIMULOVAL EKOLOGICKOU HAVÁRII

ROZTOKY (hlb). V pátek 22. října se uskutečnilo celkové cvičení integrovaného záchranného systému okresu Rakovník. Přednosta okresního úřadu Ivan Koleňák pozval novináře na patnáctou hodinu na most v obci Roztoky.

STAROSTA VIDĚL ŠKOLÁKY, JAK SI PÍCHAJÍ

RAKOVNÍK (bed). Aktuálním problémem současného Rakovníka se staly drogy. Alarmující je fakt, že jim stále více “propadají” děti školou povinné. “Ještě nedávno jsem si myslel, že se jedná o problém Rakovníku na hony vzdálený, nebo jen uměle vytvářený,” svěřil se na pravidelné páteční tiskové konferenci starosta města Miroslav Hrčka. “Proto jsem si osobně riziková místa projel a byl jsem doslova šokován. Před budovou 3. ZŠ byly nalezeny injekční stříkačky, v Trávnické ulici sedělo na lavičce několik školáků s vyhrnutými rukávy a na předloktí mělo stopy po čerstvých vpichách. Ani se nepokusili skrýt nebo utéct. To jsou jen ty nejkřiklavější případy,” řekl starosta.

Z nepřehledné situace na trhu pojištění vozidel může pomoci pojišťovací makléř
V CENÁCH SE POJIŠŤOVNY NEBUDOU PŘÍLIŠ ODLIŠOVAT

O změnách v oblasti povinně smluvního ručení za provoz motorových vozidel hovoříme s pojišťovacím makléřem ing. Jiřím Vejmělkem z firmy Agripos Rakovník, s. r. o.

V PETROVICÍCH NOVÉ ZDRAVOTNÍ STŘEDISKO

PETROVICE. V sobotu 23. října ráno otevřeli v Petrovicích nové zdravotní středisko. Najdete jej v objektu bývalé Jednoty nad autobusovou zastávkou. V Petrovicích funguje soukromý dětský lékař MUDr. Jan Ebert, praktického lékaře zde zajišťovala rakovnická nemocnice. Jeho působení v obci však bylo v rámci úsporných opatření zrušeno. “To nám hodně zamotalo hlavu,” řekla týdeníku Raport starostka obce ing. Eva Koucká a pokračuje: “Kde najednou sehnat nového doktora? Jakmile by se středisko zrušilo, ´rozprchne´ se kartotéka a nikdy už ji nikdo nedá dohromady. Zbyl by nám jen dětský lékař, dospělí by se přihlásili jinam”.

Během dvou dnů nalezeni v jednom domě dva mrtví
PACHATELEM BYL ZŘEJMĚ OBĚŠENÝ

RUDA. Otřesný pohled se nabídl v pondělí 18. října po šesté hodině večer pětačtyřicetiletému muži, když v jednom z domů v obci Ruda nalezl na půdě oběšeného muže. Jednalo se o nezaměstnaného čtyřiačtyřicetiletého Miroslava Z., který v domě na půdě občas přespával. Miroslav Z. se oběsil na prodlužovacím elektrickém kabelu, který uvázal na trámu.

Nejoblíbenější hudebníci okresu vzejdou z ankety

FORTE´99

Týdeník Raport navazuje na úspěšné projekty Je to jenom rock and roll a Sportovec okresu. Počínaje číslem 40 vyhlašujeme čtenářskou soutěž FORTE´99. Jedná se o jednoduchou hlasovací soutěž, jejíž vyvrcholení proběhne v pátek 14. ledna 2000 v rakovnickém Clubu Max. Zde vystoupí okresní umělci, kterým přidělíte nejvíce hlasů, a proběhne vylosování diváků. Soutěží se o velice hodnotné ceny. Zahrajte si s Raportem a vyberte své nejoblíbenější hudební hvězdy okresu!

KNIHA POVĚSTÍ Z RAKOVNICKA ...


V pátek proběhlo v dětském oddělení Městské knihovny v Rakovníku vyhodnocení literární soutěže k Týdnu knihoven. Na snímku vítězka Jitka Levorová ze 2. ZŠ Rakovník krátce po převzetí ceny za první místo. Foto -bed-

[ Zpět na aktuální číslo ]

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ INFORMACE Z OKRESU RAKOVNÍK NAJDETE JAKO KAŽDÝ TÝDEN NA STRÁNKÁCH TÝDENÍKU RAPORT.

WB01439_.gif (2254 bytes)

Zajímavé informace z okresu Rakovník najdete i zde:

Hledáte informace o Vašem obchodním partnerovi? Hledáte dodavatele? Pro Vás je tu:

Potřebujete něco prodat či koupit?
Navštivte:Řádková inzerce v mnoha oborech, nabídky a poptávky po zaměstnání... A MNOHO DALŠÍHO... Umístění Vašeho inzerátu BEZPLATNĚ.

Oficiální server Rakovnícka
(http://www.rakovnik-info.cz)
Projekt *-INFO
(http://www.cr-info.cz)
Zajímavý inzertní server
(http://www.inzert-info.cz)

WB01439_.gif (2254 bytes)

Vaše ohlasy a dotazy po stránce obsahové směřujte: e-mail: raport@raport.cz
Vaše ohlasy a dotazy po stránce internetového provedení směřujte: e-mail: tcomp@tcomp.cz

Příjem inzerce do tištěného vydání týdeníku Raport směřujte:
Týdeník RAPORT, Ottova 51, Rakovník, 269 01
Tel./fax: 0313/512601

Týdeník RAPORT je zaregistrován v systému Projekt *-INFO - Katalog firem
Projekt *-INFO - Katalog firem

CESNET - Web hostitel Seznam českého internetu ATLAS Na vrcholu - statistiky přístupu  Inzert-INFO - inzertní server pro Vás

Optimalizováno pro MS Internet Explorer 4.x a Netscape Navigator 4.x (rozlišení 800x600)
Design:
TComp, spol. s r.o., 1998