Ad Kryštof naruby

Dovoluji si Vás požádat o opravu nesprávných a zavádějících údajů zveřejněných Vaší redakcí v RAPORTU číslo 45, ročník 13, z úterý 11. listopadu 2003, které jsou připojeny pod fotografií osobního automobilu SUBARU LEONE 1.8 DL 4WD státní poznávací, respektive registrační značky RAD 56-60.

Tento osobní automobil není a nikdy nebyl soukromým vozidlem žádného příslušníka policie České republiky, natož policisty Okresního ředitelství Rakovník. Mohl být pouze soukromým vozidlem německého policisty, neboť jsem automobil koupil dovozem ze SRN. Podle dokladů od tohoto vozidla (kupní smlouva, „velký techničák“ – na požádání předložím), jsem výlučným vlastníkem já a já nejsem žádný policista, neboť Policie ČR není mým zaměstnavatelem.

Dopravního přestupku jsem se dopustil sám osobně, když jsem vozidlo zaparkoval ve středu ráno 5. 11. 2003 (dokonce ještě před 8,00 hod.).

K vyřízení přestupku jsem dal pověření svému zástupci který sice je příslušníkem Policie ČR, ale přestupek nespáchal a vlastníkem věci – zmíněného vozidla, kterým byl přestupek spáchán, taktéž není. Takže věc byla projednána v zastoupení a vyměřená pokuta byla v plné výši uhrazena oproti deseti stokorunovým blokům. Přestupkové řízení tak bylo uložením blokové pokuty ukončeno.

Radomír Dvořák, Kolešovice

 


 

Pozn. red.: Takovouto reakci jsme samozřejmě mohli očekávat. Kdo s autem na parkoviště vyhrazené pro vozíčkáře přijel, skutečně nevíme. Víme však zcela určitě, že ze spárů odtahové služby jej vysvobodila osoba ve služebním poměru k okresnímu ředitelství policie, která měla od vozidla klíče. Ta samá osoba se dle našich informací na místě doznala, že si je vědoma spáchání přestupku, navíc uvedla, že zde stojí od rána, protože jinde nebylo místo. Osobně se také dostavila na služebnu městské policie k vyřízení přestupku. A co se týče naší formulace, že se jednalo o soukromé vozidlo policisty, není dementi pana Dvořáka také zcela jednoznačné. Dotyčná osoba je totiž jeho manželkou, takže vzhledem k bezpodílovému vlastnictví manželů je auto pana Dvořáka vlastně jen napůl. Ale na druhou stranu nás těší, že gentlemani ještě nevymřeli (a že případ nebyl vyřešen domluvou).

Pavel Sklenička

 

[ Zpět na domovskou stránku ]