Mladík chtěl znásilnit pětasedmdesátiletou ženu

SENOMATY. Velký šok zažila minulé pondělí v noci pětasedmdesátiletá žena ze Senomat. Když ji v noci probudilo, jak z ní někdo stahuje přikrývku, spatřila u své postele neznámého muže, který se ji pokusil znásilnit. Žena se ve strachu přestala hýbat, čehož se pachatel zalekl a utekl. Den na to se k činu doznal dvaadvacetiletý mladík z našeho okresu.

V pondělí ráno zavolal na okresní ředitelství devětačtyřicetiletý muž z Prahy a oznámil policistům, že mu volala jeho matka, která bydlí v Senomatech, a řekla mu, že do jejího domu vlezl nějaký muž. Kromě policistů z obvodního oddělení do Senomat vyjela i výjezdová skupina z rakovnického ředitelství.

Při šetření zjistili šokující skutečnost. Muž se důchodkyni pokusil znásilnit. „Pachatel vnikl do domu mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní. Využil nízké střechy kolny a okna nad ní. Okno rozbil a vlezl dovnitř. Poté vešel do místnosti, kde pětasedmdesátiletá majitelka domu spala. Ta se probudila až ve chvíli, kdy z ní stáhl přikrývku a pokusil se ji znásilnit. Při tomto útoku žena znehybněla, po čemž pravděpodobně zpanikařil a utekl. Z domu se nic neztratilo. I když pachatel ženu nijak nezranil, rozhodl lékař, aby byla poškozená hospitalizována na interním oddělení rakovnické nemocnice,“ říká plk. Stanislav Čapek, náměstek ředitele rakovnického policejního ředitelství.

Den na to předvedli na základě šetření policisté na služebnu podezřelého dvaadvacetiletého mladíka z Rakovnicka, který se nakonec k činu doznal. Poté, co bylo mladíkovi sděleno obvinění z trestných činů porušování domovní svobody a pokusu trestného činu znásilnění, byl umístěn v policejní cele. Mladého násilníka čeká psychiatrické a sexuologické vyšetření. Podle policie zatím nebyl trestaný, alespoň na našem okrese nikoli. Nyní mu hrozí trest ve výši dvou až osmi let.

Markéta Polívková

 

[ Zpět na domovskou stránku ]