Policie po měsících pátrání zneškodnila okresní drogovou síť

Sedm dealerů za mřížemi

RAKOVNÍK. Skupinu drogových dealerů, kteří v Rakovníku a na několika dalších místech našeho okresu prodávali pervitin a marihuanu, zatkla rakovnická kriminální policie. Samotná akce se uskutečnila minulé pondělí v ranních hodinách. Všichni podezřelí pochází z Rakovnicka.

Dostat se mezi partu drogových dealerů je velmi náročné, proto rakovničtí kriminalisté na případu pracovali několik měsíců, než se jim podařilo shromáždit dostatek podkladových materiálů a konkrétní důkazy. Složité bylo i rozpracování závěrečné akce. Minulé pondělí už šla policie najisto. Akce začala v pět hodin ráno. Šest podezřelých bylo zadrženo zhruba ve stejnou dobu, sedmý muž byl v pondělí mimo okres, proto ho policisté zadrželi až následující den. I v jeho případě proběhla akce hladce, protože ho nikdo nestihl varovat.

„Zadrženi byli v místech, kde se v danou chvíli zdržovali. Podezřelí se dopouštěli trestné činnosti na úseku omamných a psychotropních látek tím, že nabízeli, přechovávali a prodávali pervitin a marihuanu. Pervitin v případech převažoval. Zadržení jsou z našeho okresu a jejich věk se pohybuje od 22 do 44 let. Podezřelým bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Tohoto trestného činu se dopouštěli opakovaně jako organizovaná skupina,“ přibližuje plk. Stanislav Čapek, náměstek ředitele rakovnického policejního ředitelství.

Dealeři drogy prodávali a distribuovali po celém okrese. Neměli pouze vyhrazená stanoviště, ale pohybovali se na různých místech. Policisté zjistili, že drogy prodávali nebo darovali i dětem, kterým ještě nebylo osmnáct let. Zda sedmičlenná skupina drogy také vyráběla či pěstovala, bude věcí dalšího šetření. „Na pět pachatelů byl podán návrh na vzetí do vazby a ve středu ve večerních hodinách byli umístěni do vazební věznice v Praze-Ruzyni. Hrozí jim trest ve výši od dvou do deseti let,“ uzavírá Stanislav Čapek.

Markéta Polívková

 

[ Zpět na domovskou stránku ]