Tento automobil parkoval minulou středu na místě pro vozíčkáře (před městskou knihovnou) od 8 do 15,30 hodin. Proto jej nechala městská police odtáhnout. Když se v okamžiku odjezdu objevil vlastník vozu, byla mu vyměřena pokuta 1000 Kč. Protože však neměl hotovost u sebe, slíbil vyřešení na služebně. Podle našich informací se jednalo o soukromé vozidlo pracovníka okresního ředitelství policie ČR.

 

Kryštof II úspěšnější jen v alkoholu

RAKOVNICKO. Po celé republice se od 4. do 6. listopadu konala dopravně bezpečnostní akce policie Kryštof II. Na silnicích tentokráte postávala a kontrolovala řidiče jen zhruba polovina policistů než při prvním Kryštofovi. Na Rakovnicku policisté vybrali na pokutách za 455 přestupků 119 800 korun.

„Pokud oba Kryštofy srovnáme, zjistíme, že se řidiči po první akci moc nepolepšili. Tentokrát akce trvala jen polovinu doby než předchozí a nasazeno bylo o polovinu méně policistů. Například přestupků za rychlost jsme při první akci zaznamenali 337, nyní 214. To vzhledem k délce trvání Kryštofa II není žádný pokles. Naopak úspěchy jsme zaznamenali u řízení pod vlivem alkoholu. Žádná hlídka nepřistihla za volantem opilého řidiče. Už si dávají větší pozor,“ přibližuje Ladislav Heller z Dopravního inspektorátu Policie ČR Rakovník.

Kryštofa II se kromě dopravní zúčastnili i příslušníci pořádkové, kriminální a cizinecké policie. Hlavním smyslem preventivní akce bylo zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a snížení přetrvávající nekázně řidičů a počtu dopravních nehod. Hlídky musely na silnicích strávit denně 12 hodin.

Podle konečných výsledků policisté zaznamenali celkem 662 přestupky, 455 z nich řešili blokově a na pokutách vybrali 119 800 korun. Ve 214 případech se jednalo o porušení rychlosti a vybráno bylo 81 400 Kč. Rychleji, než je v daném místě povoleno, jezdili řidiči především na Karlovarce, v obcích již byli mnohem ukázněnější.

„V devatenácti případech neměla auta dálniční známku, za což jsme na pokutách vybrali 16 700 korun, v pěti případech nepředložili řidiči doklad o pojištění, sedm lidí řídilo, i když nevlastní řidičský průkaz, a v jednašedesáti případech byli řidiči pokutováni za nevyhovující technický stav vozidla,“ upřesňuje Ladislav Heller. Během Kryštofa II bylo kontrolováno a lustrováno celkem 376 osob, přičemž ani jeden člověk nebyl osobou hledanou policií. Hlídky zkontrolovaly celkem 1 653 vozidel a 13 věcí, které mohly být kradené, např. horská kola, fotoaparáty apod.

Markéta Polívková

 

[ Zpět na domovskou stránku ]