Zastupitelé napravili křivdu

NOVÉ STRAŠECÍ. S druhou žádostí stanul před zastupitelstvem města pan Stanislav Hrdý ml. z Nového Strašecí a jménem spoluvlastníků nemovitosti č.p. 200 požádal o odprodej stavebního pozemku parc. č. 156/2 s částí příjezdové komunikace. Nemovitost čp. 200 byla v roce 1960 rodině Hrdých vyvlastněna spolu se zahradou bez jakékoliv náhrady.

V 80. letech byla na části pozemku postavena kotelna na tuhá paliva, která je již několik let nefunkční a dosud zde stojí. Po roce 1989 byl dům č.p. 200 rodině Hrdých vrácen, uvedený pozemek ale vrácen být nemohl. Původní majitelé pozemku mají zájem o jeho získání a opětovné přičlenění ke své nemovitosti. Na odkoupeném pozemku nechtějí stavět žádný objekt, ale obnovit zeleň v okolí své nemovitosti. Přislíbili, že demolice kotelny bude provedena na vlastní náklady rodiny žadatele.

Stanislav Hrdý ml. seznámil zastupitele s důvody své žádosti a poukázal na morální hledisko. Zastupitelé města se shodli na tom, že chtějí napravit dřívější křivdy, je však nutné stanovit podmínky odprodeje pozemku. Prodej pozemku a nezbytné části příjezdové komunikace schválili a uložili starostovi města Jakubu Kleindienstovi připravit příslušnou smlouvu upřesňující podmínky prodeje.

Tomáš Bednařík

[ Zpět na domovskou stránku ]